Hatay'daki eyleme polis müdahale etti

Hatay'da, Berkin Elvan'ın ölümünün ardından başlayan protesto gösterileri bugün de devam etti.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'daki eyleme polis müdahale etti

Hatay'da, Berkin Elvan'ın ölümünün ardından başlayan protesto gösterileri bugün de devam etti. Polis göstericilere müdahale etti.

Defne ilçesinde bulunan Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan grup, sloganlar atarak Gündüz Caddesi'nden Armutlu Mahallesi girişine kadar yürüdü. Burada önlem alan güvenlik güçleri ile karşılaşan grup, taş ve havai fişek atınca polisin müdahalesi gecikmedi.

EYLEMCİLERİN ATTIĞI TAŞ YİNE EYLEMCİYİ YARALADI

Güvenlik güçlerinin gruba yaptığı 'dağılın' uyarısıyla arka taraftan polislere taş atılmaya başlandı. Atılan taşlar ön sıralarda bekleyen bir eylemcinin başına isabet etti. Diğer grup üyeleri yaralanan arkadaşlarını arka saflara götürürken gruptan polise havai fişek atıldı.

TOMA'dan sıkılan su ile müdahale edilen eylemciler Gündüz, Turunçlu ve Çekmece caddelerine dağılarak burada kurdukları barikatı ateşe verdi.

SİLAH KULLANILACAĞI DUYUMU ALAN POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Berkin Elvan'ın hayatını kaybettiği gün Hatay'da düzenlenen protesto gösterilerinde ateşli silah kullanıldığının tespitinin ardından polis, tedbirlerini arttırdı. Gösterilerde duyulan 5-6 el silah sesinden 4'ünün polis şortlandına isabet etmesinden sonra görevli tüm güvenlik güçlerine çelik yelek giydirildi. Protesto gösterilerine müdahale eden çevik kuvvet polisleri zırhlı araçların arkalarına konuşlandırıldı. Berkin Elvan için Hatay'da gerçekleştirilen gösterilerin üçüncü gününde ilk kez Özel Harekat polisleri ve zırhlı kobra da önlem amacıyla eylem yapılan alana getirildi. Protesto gösterisi güvenlik güçleri tarafından illagal örgütlerin ateşli silah kullanacağı duyumu nedeniyle termal kameralarla izlendi.

KANEPELERİ YAKARAK BARİKAT KURDULAR

Cadde üzerindeki çöp konteynerlerini, lastikleri ve çevrede buldukları kanepeleri toplayan göstericiler kurdukları barikatı ateşe verdi. Eylemlerini gece boyu sürdüren grup daha sonra ara sokaklara dağılarak eylemlerini sonlandırdı. CİHAN

Yorumlar