Hatay'da SP seçim aracı taşlandı, olay yine cemaate yıkılmaya çalışıldı

Hatay'daki Saadet Partili kadınların seçim çalışmasını 'ablaların propagandası' diye sunan hükümet yanlısı medya, SP seçim aracının taşlanmasını yine Cemaat'e yıkmaya çalıştı.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da SP seçim aracı taşlandı, olay yine cemaate yıkılmaya çalışıldı

Hatay'daki Saadet Partili kadınların seçim çalışmasını 'ablaların propagandası' diye sunan hükümet yanlısı medya, SP seçim aracının taşlanmasını yine Cemaat'e yıkmaya çalıştı.

Hükümet yanlısı medya, 'cemaat ablaları evleri ziyaret ediyor, oyların AKP'ye verilmemesi yönünde telkin yapıyor' şeklindeki haberin yalan çıkması üzerine "Görüntüye çeken vatandaşın akrabaları paralel yapı tarafından tehdit ediliyor. Görüntünün kaydedildiği evin sahibi ve akrabaları paralel yapı tarafından korkutuluyor" iftirasını gündeme getirdi. Saadet Partisi GİK Üyesi Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Necmettin Çalışkan, bu haberi de yalanladı.

Çalışkan, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Antakya merkez ve Kırıkhan'da olmak üzere iki ayrı olay yaşandığını; bu olayların hükümete yakın medya tarafından tarafından tek bir olaymış gibi sunulduğunu söyledi. Birincisindeki yalanın ortaya çıktığını aktaran Çalışkan, Kırıkhan ilçesinde yaşanan başka bir olayın da ‘emniyet sorgusu, sivil polis sorgusu’ gibi lanse edildiğini belirtti. Necmettin Çalışkan, taşlanan SP aracının içerisindeki kadın kolları üyelerinin, kendilerini taşlayan kişiler hakkında şikayette bulunduğunu söyledi.

TAŞLANAN SP KADIN KOLLARI ÜYELERİNİN ŞİKAYETİ YİNE CEMAAT'E YÜKLENDİ

Kırıkhan'da partilileri taşıyan minibüsün bir mahalleden geçerken saldırıya uğradığını aktaran Çalışkan, olayı şöyle anlattı: "O minibüsün içerisinde bulunan hanım kolu üyelerimiz de emniyete giderek suç duyurusunda bulundular. Emniyet olayı bu açıdan incelemeye başlamıştı. Ama televizyonlarda gördüğümüz kadarıyla bu iki olay birbirleriyle birleştirilerek tek olaymış gibi gösteriliyor. Her ikisi de Saadet Partisi hanım kolları üyelerinin hem Antakya hem Kırıkhan'da yaşadığı, bir açıdan da mağdur durumda olduğu olay bir başka gruba alet ediliyor. İktidar kendi sinsi emellerine siyasi hırsına bu olayı alet etmeye çalışmıştır."

KÜÇÜK BİLGİ NOTLARIYLA ÜLKE YÖNETİLMEZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting alanlarında habere atıfta bulunarak yaptığı açıklamaları değerlendiren Çalışkan "Doğruluğu araştırılmamış küçük bilgi notlarıyla devlet işleri yürütülmez." dedi.

Çalışkan, şöyle konuştu: "Burada Sayın Başbakan açısından da son derece üzüntü veren bir durum vardır ki o da kendisine gelen herhangi bir bilgiyi tetkik etmeden, kaynağını araştırmadan, doğru-yanlışlığını, güvenilirliğini bilmeden miting alanlarında kullanıyor olması çok üzücüdür. Eğer devlet işlerini de böyle yürütüyorsa, kendisine gelen küçük bilgi notlarıyla kaynağını araştırmadığı notlarla devlet işlerini yürütüyorsa vay Türkiye'nin haline."

Çalışkan, Saadet Partisi Hatay Teşkilatı olarak bu görüntüleri kaydeden, kullanan, montajlayan, servis eden ve buna dayalı olarak faaliyet yürüten herkesle ilgili hem maddi hem de manevi tazminat davası açacaklarını vurguladı.



CİHAN

Yorumlar