Hatay, yaş sebze ve meyve ihracatını yüzde 5.8 artırdı

Türkiye yaş sebze ve meyve ihracatının yüzde 20’sinin gerçekleştirildiği Hatay’da, geçtiğimiz yıl bu alanda yüzde 5.

Google Haberlere Abone ol
Hatay, yaş sebze ve meyve ihracatını yüzde 5.8 artırdı

Türkiye yaş sebze ve meyve ihracatının yüzde 20’sinin gerçekleştirildiği Hatay’da, geçtiğimiz yıl bu alanda yüzde 5.8'lik bir artış sağlandı.

Hatay’da 2012 yılında 454 milyon 664 bin dolar, 2013 yılında 477 milyon 745 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Böylece yaş sebze ve meyve ihracatında 2012 yılına göre 2013 yılında yüzde 5.8’lik bir artış sağlanmış oldu.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yaş sebze ve meyve ihracatında bir yıl öncesine göre yüzde 5.8’lik artış sağlanmış olmasının Hatay adına memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Lekesiz, “Komşumuzda yaşanılan olumsuzluklara rağmen bu artışın olması fevkalade önemli. Sektör temsilcileriyle beraber bu oranı daha da yükseklere taşımak için tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte planlı ve programlı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda hazırlanan Hatay Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı ile ilimizin ürün deseni haritası çıkarıldı. Bu plan üreticilerimiz için yol gösterici bir rehber olmaya devam ediyor. Somut yararları görülmeye başlandı ve önümüzdeki yıllarda daha da fazlası görülecek.” dedi.


CİHAN

Yorumlar