Hatalı trafik cezasını iptal ettirmek için iki kat para ödedi

Denizli'ye hiç gitmediği halde arabasının plakasına “hatalı park” cezası kesilen Aydınlı esnaf, hakkını aradığına pişman oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hatalı trafik cezasını iptal ettirmek için iki kat para ödedi

Denizli'ye hiç gitmediği halde arabasının plakasına “hatalı park” cezası kesilen Aydınlı esnaf, hakkını aradığına pişman oldu. Cezanın 88 TL olduğunu ancak iptal ettirmek için 150 TL harcadığını belirten berber Murat Saydan, “Adalet bunun neresinde?” dedi.

Fahri trafik müfettişinin tuttuğu tutanakta hatalı park yapanın değil, kendi arabasının plakasının yazılması sonucu ceza gelen Saydan, çevresindekilerin, “Boşuna uğraşma, hakkını alamazsın.” demesine rağmen hakkını aradı ve kazandı ancak pişman oldu. Saydan, olayı şöyle anlattı: “Aracımın plakasına hatalı park cezası geldi. Denizli’de bir fahri trafik müfettişi tutanak tutmuş. Bir gün bana ceza tebliği yapıldı. Denizli’ye hiç gitmedim, plakayı yanlış yazmışlar. Vergi dairesine gittim. Bana, 'Boşuna uğraşma, her gün onlarca kişi geliyor. Bir şey elde edemiyorlar. Sen de öde geç.' dediler. Ben de hukuk yoluna başvuracağımı söyledim. Cezayı ödedim, sonra avukat tutarak itiraz ettim. Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, cezanın iptali için dava açtık. Üç ay sonra davayı kazandım. Vergi dairesine ödediğim parayı almak için gittiğimde bir sürü prosedür çıkardılar. Aracımın plaka kaydı Söke ilçesinde olduğu için Söke Vergi Dairesi’ne gitmem gerektiğini söylediler. Söke’ye gittim. Bana, 'Söke Ziraat Bankası’nda hesap açtır.' dediler. Bankaya da hesap açtırmak için 20 TL verdim. Avukat, yol ve hesap açtırma için 150 TL para harcadım. Ayrıca iş ve zaman kaybım da oldu. Herkes işini doğru yapsa bunlar yaşanmazdı. Haksız yere kesilen cezanın iki katı harcama yaparak hakkımı kazanabildim. Ödediğim cezanın ne zaman hesabıma yatırılacağını da bilmiyorum.” CİHAN

Yorumlar