Hastanelik eden jandarma dayağına suç duyurusu

Adana’dan Antalya’nın Alanya ilçesine iş bulmak için giden 21 yaşındaki Ramazan Günevi’nin, karıştığı trafik kazasından sonra jandarma karakolundaki askerler tarafından dövüldüğü öne sürüldü. Sağlığının bozuk olduğu gerekçesiyle...

Google Haberlere Abone ol
Hastanelik eden jandarma dayağına suç duyurusu

Adana’dan Antalya’nın Alanya ilçesine iş bulmak için giden 21 yaşındaki Ramazan Günevi’nin, karıştığı trafik kazasından sonra jandarma karakolundaki askerler tarafından dövüldüğü öne sürüldü. Sağlığının bozuk olduğu gerekçesiyle Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilen Günevi, bir süre sonra akciğerleri ve böbreklerinden rahatsızlandı. Manisa Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Günevi'nin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtilirken yakınları, askerler hakkında savcılığa şikayette bulundu.

Beş ay önce askerlik görevini tamamlayan 21 yaşındaki Ramazan Günevi’nin, yaşadığı Adana’dan çalışmak üzere gittiği Alanya’da kazaya sebebiyet vermesinin ardından darp edildiği öne sürüldü. Önce kaza yerinde, ardından jandarma karakolunda dövüldüğü iddia edilen genç, akli dengesi bozuk olduğu için önce Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Burada iki gün kalan genç, darbeye bağlı solunum yetmezliği teşhisiyle Manisa Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldı. Kendilerine durumu bir jandarma görevlisinin haber verdiğini kaydeden ailesi de durumu öğrenir öğrenmez Manisa’ya geldi.

Kardeşinin, anlattıklarına göre dövüldüğünü öne süren Şadiye Demir, “Kardeşimin anlatımına göre ters yönden gelen bir motosiklete eliyle dokunmuş, düşmesine sebep olmuş. Motosiklet sürücüsü, jandarmayı çağırarak şikayetçi olmuş. Jandarma ekiplerinin geldiği gören kardeşim kaçmaya çalışmış, yakalanmış. Bu sırada kardeşim, kendisini yakalayan jandarma ekibinden birisinin elini ısırmış. Jandarma ekipleri, ilk olarak olay yerinde kardeşime birkaç tokat atmış. Ardından Mahmutlar Karakolu'na götürmüş. Orada 8-10 jandarma personeli ortasına alıp kardeşimi dövmüş. Kardeşim bayılınca orada ıslatıp tekrar ayıltmış ve tekrar dövmüşler. Olayın ardından kardeşimi, akli dengesi bozuk diye apar topar Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne getirmişler. Hastaneye getiren jandarmalardan biri beni arayıp, 'Kardeşiniz hastanede yatıyor.' diyerek haber verdi. Beni arayan numarayı tekrar aradım ancak ulaşamadım. 28 Haziran tarihinde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne geldiğimizde kardeşimin yüzünün morluklar içinde, gözlerini açamayacak şekilde ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri gördüm. Kardeşimin akli dengesi bozuk değil, bu zamana kadar böyle bir şey görmedik. Ayrıca kardeşim bize olayı anlatırken ses kaydını aldım. Neler yaşadığını bize anlattı. Daha sonra kardeşimin bir anda böbrekleri çalışmamaya ve akciğeri su toplamaya başladı. Hemen Manisa Devlet Hastanesi yoğun bakımına kaldırıldı. Şimdi ölüile yaşam arasında gidip geliyor. 12 gündür biz de onunla ölüp diriliyoruz." dedi. Şikayetçi olduğunu belirten Demir, doktorların kardeşinin bu duruma dayak sonucu geldiğini söylediğini öne sürerek, "Bunu yapan jandarma karakolundan şikayetçi oldum. Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçemi verdim. Kardeşimi kim bu hale getirdiyse hesabını verecek. Kardeşime bir şey olursa bu işin sonu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gidecek. İnsanlar çocuklarını asker ocağına vatani görevini yapması için gönderiyor, birilerinin döverek hayatını mahvetmesi için değil. Sorumlulardan hesabı sorulacak." diye konuştu.

Babası Durdu Günevi ise oğlunun işe başlamak üzere Alanya’ya gittiğini belirterek, başına gelenleri şöyle anlattı: “İftarını açmak için gidiyormuş. Ters yönden üzerine motor gelince korkmuş ve ayağıyla motora vurarak devirmiş. Motor bir yana, bunlar da bir yana savrulmuş. Oğlumun anlattığına göre daha sonra jandarmalar belirmiş. 8-10 tane jandarma eri oğlumu dövmüş. Oğlum, ‘Dövdükten sonra ben bayılmışım. Su döküp ayıltarak yeniden dövdüler baba.’ dedi.” Günevi, oğlunun herhangi bir akli rahatsızlığı bulunmadığını belirterek, sorumluların cezasını çekmesi gerektiğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar