Hastaların stresini azaltmak için beyin cerrahisi servisini galeriye çevirdi

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği Eğitim ve İdari sorumlusu, Dr. Ali İhsan Ökten, hastaların stresini azaltmak için beyin cerrahi servisini sanat galerisine dönüştürdü. Son zamanlarda sağlık çalışanlarına...

Google Haberlere Abone ol
Hastaların stresini azaltmak için beyin cerrahisi servisini galeriye çevirdi

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği Eğitim ve İdari sorumlusu, Dr. Ali İhsan Ökten, hastaların stresini azaltmak için beyin cerrahi servisini sanat galerisine dönüştürdü.

Son zamanlarda sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin artmasının önüne geçebilmek için bulduğu yöntemin başarılı olduğunu ifade eden Dr. Ali İhsan Ökten, “Yaklaşık bir aydır bu fotoğrafları kliniğimizde sergiliyoruz. O günden beri hasta veya hasta yakınlarının daha az stresli olduklarını, daha az tartışma yaşadıklarını, hasta ve hasta yakınlarının fotoğraflara bakarak daha hoş vakit geçirdiklerini gördük. Doktor, hemşire, yardımcı sağlık personeli olarak yoğun çalıştığımız bu ortamı daha güzel kılmak, vizit yaparken boş duvarlar yerine doğa fotoğraflarıyla rahatlayalım hem de kliniğimizin görsel olarak ta güzel görünmesi için böyle bir çalışma yaptık. Çok olumlu tepkiler aldık. Hasta, hasta yakını ve biz sağlık çalışanları mutluyuz. Kliniğimiz de böyle bir fotoğraf sergisinin olmasının diğer amacı da hasta ve hasta yakınları hastalarını beklerken, klinikte dolaşırken kendilerini hastane ortamında değil, fotoğraf sanat galerisi ortamda hissederek streslerinden, korkularından ve endişelerinden uzaklaştırmaktır.” dedi.

Dr. Ökten, beyin cerrahi servisinde sergilenen 20 fotoğrafın kendisine ve Altın Oran Doğa Grubu üyelerine ait olduğunu belirtti.

CİHAN

Yorumlar