Hasta Hristiyan vatandaşı evinde ziyaret eden müftüye keçi hediye edildi

Batman Sason Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu'nun köye gelerek kendisini ziyaret etmesinden memnun kalan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Misak Kaplan'ın, ölmeden önce oğlu Cemil Kaplan'a söylediği, "Müftüye keçi verin." vasiyeti yerine getirildi....

Google Haberlere Abone ol
Hasta Hristiyan vatandaşı evinde ziyaret eden müftüye keçi hediye edildi

Batman Sason Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu'nun köye gelerek kendisini ziyaret etmesinden memnun kalan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Misak Kaplan'ın, ölmeden önce oğlu Cemil Kaplan'a söylediği, "Müftüye keçi verin." vasiyeti yerine getirildi. Oğul Cemil Kaplan, keçiyi İlçe Müftülüğü'ne getirerek teslim etti.

Sason’da, Müslüman Hristiyan kaynaşmasını temin etmek için gayret gösteren İlçe Müftüsü Abdulhalik Ocakhanoğlu, 3 hafta önce vefat eden Misak Kaplan'ı da, Çalışlar köyündeki evinde 3 defa ziyaret ederek görüştü. Ziyaretlerden büyük sevinç duyan Misak Kaplan'da oğlu Cemil Kaplan'a müftüye hediye olarak keçi verilmesini istedi. Bu isteği babası hayatta iken yerine getiremeyen Cemil Kaplan, babasının vefatının ardından keçi ile birlikte İlçe Müftülüğü'nün yolunu tuttu. Müftü Ocakhanoğlu'na keçiyi teslim eden Kaplan, “Müftü bey rahmetli babamı ölüm döşeğinde birkaç defa ziyaret etmişti. Babam vefatından önce bana müftü beye olan sevgisinden dolayı, ona bir keçi hediye etmemi vasiyet etmişti. Bende bu vasiyeti yerine getirdiğim için kendimi daha huzurlu hissediyorum.” dedi.

Din mensupları arası diyaloğa önem verdiklerini ifade eden Müftü Ocakhanoğlu ise “Daha yaşanılır bir dünya için farklılıkları zenginlik kabul etmek icap eder. Bu nedenle bizde Sason’da yaşayan Ermeni asıllı Hıristiyan vatandaşları ziyaret ediyoruz, rahmetli Misak amcamızı da 2-3 sefer ziyaret etmiştik. Kendisiyle iyi bir diyalogumuz vardı. Vefatından öncede bana bir keçi verilmesini vasiyet etmiş, oğlu da getirip bize verdi, bende Kur’an Kurslarımızda okuyan öğrencilerimize bağışladım.” diye konuştu.

İlçedeki Ermeni vatandaşlarla sürekli diyalog içerisinde olduklarını ifade eden Sason Kaymakamı Cihat Arık ise, “ Bunların içerisinde Hıristiyan olan Ermeni asıllı vatandaşlarımız da var, rahmetli Misak amcamızı bende ziyaret etmiştim. Misak amcanın bu tarz bir vasiyeti birbirimize olan sevgi ve saygımızı daha da pekiştirdi. Kendisine Allah'tan rahmet diler, çocuklarına da bu vasiyeti yerine getirdikleri için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar