Hasköy’de birlik encümeni seçimi yapıldı

Muş’un Hasköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, 30 Mart seçimlerinden sonra yeni birlik encümeni seçimlerini yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Hasköy’de birlik encümeni seçimi yapıldı

Muş’un Hasköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, 30 Mart seçimlerinden sonra yeni birlik encümeni seçimlerini yaptı.

Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk’ün başkanlığında yapılan seçimde 2 il genel meclis üyesi ve 2 köy muhtarı birlik encümenliğine seçildi. Hasköy Kaymakamvekili ve Muş Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk başkanlığında yapılan toplantıya il genel meclis üyeleri ve köy muhtarları katıldı. Birlik encümenliği ile ilgili bilgi veren Muş Vali Yardımcısı Hüseyin Göktür, bunun bir hizmet yarışı olduğunu ve seçilen birlik üyelerinin en iyi şekilde hizmet vermesini temenni ettiklerini söyledi.

20 üyenin oy kullanacağını ifade eden Muş Vali Yardımcısı Göktürk, seçim ile ilgili uyulması gereken kurallar hakkında detaylı bilgiler verdi. Tüm adaylara başarı dileklerinde bulunan Göktürk, şunları söyledi: “30 Mart Yerel seçimler yapıldı. Yeni muhtar adayları seçildi veya daha önce seçilenler görevlerine tekrar devam ediyor. Bir de il genel meclis üyeleri yenilendi. Hepinizin de bildiği üzere Hasköy Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz var, sizin içme suyunuzun, yolunuzun veya küçük onarımlarınızın yapıldığı bir karar organı var. Bunların her seçimlerde yenilenmesi gerekiyor. Bugün hem o yeniden çalışacağımız arkadaşları seçme usulü ile belirleyeceğiz hem de böylelikle tanışmış olacağız. İlçe Özel İdare Müdürümüz gerekli organizasyonu yapmışlar. 17 köy muhtarımız, 3 tane de il genel meclis üyemiz var. Ben de birlik başkanı oluyorum, toplamda 21 üye oluyor. Ben oy kullanmayacağım çünkü henüz kimseyi tanımıyorum.”

Yapılan konuşmalardan sonra birlik seçimine geçildi. Toplam 20 oyun kullanıldığı Hasköy Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümenliği için il genel meclis üyeleri Hüsamettin Altay 12, Rüstem Sayın 12 ve Fikri Galip Aksak ise 9 oy alarak yarıştı. Yapılan seçimde Hüsamettin Altay ve Rüstem Sayın ile Umurca köy muhtarı İbrahim Erkul ve Böğürdelen köy muhtarı Nuri Zelen birlik encümenleri olarak seçildiler. CİHAN

Yorumlar