Harran Üniversitesi organ nakli için izin aldı

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli için gerekli izinleri aldı. İzin yüzlerce karaciğer nakli bekleyen Şanlıurfalı vatandaşa umut oldu. Üniversite, bir ay içinde karaciğer organ nakline başlayacak. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi...

Google Haberlere Abone ol
Harran Üniversitesi organ nakli için izin aldı

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli için gerekli izinleri aldı. İzin yüzlerce karaciğer nakli bekleyen Şanlıurfalı vatandaşa umut oldu. Üniversite, bir ay içinde karaciğer organ nakline başlayacak.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı’nın 2013 yılında Sağlık Bakanlığına yaptığı organ nakli merkezi ruhsat müracaatı, bakanlık yetkililerinin inceleme ve denetlemeleri sonucunda uygun görülerek ruhsat verildi. Bir ay içinde Harran Üniversitesinde karaciğer organ nakli gerçekleştirilecek. Üniversitede karaciğer organ nakli gerçekleşmesi yönünde altyapının oluşması hususunda gerekli destekte bulunan üniversite rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, amaçlarının bu ve buna benzer hastaların başka illere gitmemesi ve bu hastaların mağdur olmasını engellemek olduğunu söyledi.

Hastanenin yeni yerine taşınmasıyla organ nakli ve diğer branşlarda da üniversite hastanesinin ivme kazanacağını belirten Rektör Mutlu, karaciğer organ naklinin Harran Üniversitesinde yapılacağının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Organ nakli mesul müdürlüğünü yapan üniversitenin Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç.Dr. Abdullah Özgönül, hastanın ve donörün (organ alınacak) hazır olduğunu kaydederek bir aylık ön hazırlığın ardından nakil yapacaklarını anlattı.

Altı kişilik iki ekip halinde üniversite hastanesi ameliyathanelerinde gerçekleşecek ameliyatlar için bir ekibin Malatya İnönü Üniversitesinden geleceğini aktaran Özgönül, bununla birlikte yardımcı personellerin dış merkezlerde iki ay eğitime tabi tutulduklarını ifade etti.

Ülke genelinde 84 tıp fakültesi içinde 24 fakültenin organ nakil ruhsatının olduğunu belirten Özgönül, ''Üniversite olarak organ nakli ameliyatlarını başaracağımıza inancımız tamdır, aşırı bir hasta yoğunluğu var, şu an bile nakil bekleyen beş hastamız var. Bunun yanı sıra üniversitenin gastroenteroloji kliniğinde karaciğerindeki sıkıntısı olan yüz hastamız var, bunların takiplerini de yapacağız.” dedi.

CİHAN

Yorumlar