Hami-Yet çocukları Bursa’yı gezdi

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı tarafından hayata geçirilen Hami-Yet Projesi kapsamında Kadışehri Kaymakamlığı, ilçedeki 39 Hami-Yet çocuğuna yönelik 7 görevli gözetiminde Bursa ve Bilecik illerine gezi düzenledi.Kadışehri Kaymakamı Ali...

Google Haberlere Abone ol
Hami-Yet çocukları Bursa’yı gezdi

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı tarafından hayata geçirilen Hami-Yet Projesi kapsamında Kadışehri Kaymakamlığı, ilçedeki 39 Hami-Yet çocuğuna yönelik 7 görevli gözetiminde Bursa ve Bilecik illerine gezi düzenledi.

Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, yaptığı açıklamada, Vali Abdulkadir Yazıcı’ın kaymakamlık döneminde uygulamaya koyduğu örnek proje olan Hami-Yet projesini kendi ilçelerinde de hayata geçirdiklerini söyledi. Kaymakam Doğan, "Hami-Yet projesi kapsamında ilçemizdeki 39 öğrencimizi Bursa’ya götürdük. Öğrencilerimiz burada Ulu Cami, Yeşil Cami ve Türbesi, Emir Sultan, Somuncu Baba, Osman Gazi Türbesi ve Orhan Gazi Türbesini ziyaret etti. Daha sonra Uludağ’a çıkan öğrencilerimiz gönüllerince eğlendi. Bursa ziyaretinin ardından Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret eden öğrencilerimize Osmanlı İmparatorluğu’nun kurulduğu yer hakkında bilgi verildi. Bu tür geziler öğrencilerimizin ufkunun açılması şehirlerimizi ve ülkemizi tanımları bakımından oldukça faydalıdır." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar