Halk Oyunları İl Birincileri belli oldu

Adana’da Okullararası Yıldız ve Genç Halkoyunları yarışması sona erdi. 28 okulun katıldığı yarışmada okulların dereceye girmek için gösterdikleri mücadele dikkati çekti.

Google Haberlere Abone ol
Halk Oyunları İl Birincileri belli oldu

Adana’da Okullararası Yıldız ve Genç Halkoyunları yarışması sona erdi. 28 okulun katıldığı yarışmada okulların dereceye girmek için gösterdikleri mücadele dikkati çekti.

Menderes Spor Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmayı izleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, öğrencilerin derslerinin yanı sıra gelenek ve kültürümüzü yansıtan halkoyunlarına hazırlanmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ülkelerin en büyük zenginliğin kültür mirasları olduğunu, halkoyunlarının bunların başında geldiğini ifade eden Hadi, müsabakalara katılan tüm okulların gönüllerin birincisi olduğun belirterek şöyle devam etti: “Derslerin yanı sıra öğrencilerin sporla, sanatla, halkoyunları gibi kültürel faaliyetlerle uğraşmalarının gelişimleri için çok büyük yararı var. Örf, adet ve geleneklerimize ışık tutan halkoyunlarına ilgi duyan ve yaşatılmasını öncülük eden öğrencilere, bunları hazırlayan eğiticilere ve okul yöneticilerine, müzisyenlere, hepsinden önemlisi çocuklarını bu gibi aktivitelere yönlendiren teşvik eden velilere teşekkür ederim. Dileğimiz, burada dereceye girecek okulların Türkiye finallerinde kentimizi en iyi şekilde temsil etmeleridir.”

Halkoyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK)Başkanı ve İl Koordinatörü Ali Özçelik, eskiden düğün ve bayramlarda halkoyunlarının daha yaygın olduğunu hatırlatarak, “Unutulmaya yüz tutan halkoyunlarını eski günlerine taşımak için herkese görevler düşüyor. Düğünlerde neden eskisi gibi halkoyunları yok? Eski dönemlerde yarışlar 3-4 gün sürer ve 100 okul katılırdı. Yöneticilerden halkoyunlarına pozitif ayrımcılık bekliyoruz.” diye konuştu.

Ödül töreninin ardından dereceye giren okullar, eğitici, hakem ve okul yöneticileri birlikte halay çekti. Bu arada, dereceye giren okulların 8-9 Nisan tarihleri arasında Hatay’da grup birinciliği için yarışacakları öğrenildi.

Kategorilerinde şampiyon olan okullar şöyle:
Minikler Geleneksel Düzenlemesiz Dal: Seyhan Hürriyet İlkokulu
Minikler Geleneksel Düzenlemeli Dal: Çukurova Edibali İlkokulu
Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz Dal: Seyhan Gülbahçe Orta Okulu
Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dal: Sakarya Orta Okulu
Gençler Geleneksel Düzenlemeli ve Düzenlemesiz Dal: Seyhan Şehitlik Anadolu Lisesi
CİHAN

Yorumlar