Halk askerleri polise teslim ediyor FOTO

İstanbul'da sokağa çıkan halk, askerlerin elindeki tanklara el koydu

Google Haberlere Abone ol
Halk askerleri polise teslim ediyor FOTO
İstanbul'da sokaklara çıkan vatandaşlar, tankların üzerine çıktı. 









Konya'da, Afyonkarahisar, Karaman ve Aksaray'da, İstanbul ve Ankara'daki askeri darbe girişimi protesto edildi.
Konya'da vatandaşlar, AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanarak sloganlarla duruma tepki gösterdi.
Askeri darbe girişimine yönelik sloganlar atan vatandaşlar, Mevlana Meydanı'na toplu şekilde yürüdü. "Dik dur eğilme millet seninle”, “Direne direne kazanacağız”, “Vatan sana canım feda” sloganları atan vatandaşlar, tekbirler getirdi.
Öte yandan kentte, şehir içinde trafik tamamen durdu. Araçlarıyla Mevlana Meydanı'na akın eden vatandaşlar korna çalarak tepkilerini gösterdi. Kent merkezindeki bazı camilerden sela okundu.
Vatandaşlar, çok sayıda kamyonun da bulunduğu araç konvoyuyla havalimanına akın etti. Konya Havalimanı ve 3. Ana Jet Üssü'nün bulunduğu alanda toplanan vatandaşlar, tekbirler getirdi.
AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, parti il binasında yaptığı açıklamada, Konya’nın demokrasiye sahip çıktığını söyledi.
AK Parti’nin en çok destek aldığı illerin başında Konya’nın geldiğini vurgulayan Arat, şöyle konuştu:
"Bugün darbe kalkışmasına karşın partimizin ve şehrimizin meydanlarına on binler toplandı. Şuna inanıyorum; hiçbir kuvvet halk hareketine karşı başarılı olamadı. Bu kalkışılan durumda inanıyorum ki; insanlarımız bunu bertaraf edecek ve Allah'ın izniyle ülkemiz istikrara kavuşacaktır. Bu darbe girişiminin başarılı olmayacağını umuyorum. Bu konuda dua ediyoruz ve AK Parti il teşkilatı olarak demokrasimize sahip çıkacağız. Milletimizin iradesine sahip çıkma vazifesini yerine getireceğiz.”
Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ise sözün bittiği durumu yaşadıklarını ifade etti.
Türkiye’nin bu yaşananları haketmediğini vurgulayan Ağralı, şunları kaydetti:
"Bu haddini bilmez insanlara gereken cevap verilecektir. Vatandaşlarımız da gereken cevabı veriyor. Türkiye, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmaktadır. İnanıyorum ki; bu haddini bilmez insanlara en ağır ceza verilecektir. Milletimiz sağduyulu olsun. Haklarını korusunlar ve provokasyonlara kapılmamalarını rica ediyorum. Bu gece sabaha kadar uyumak yok. Konya sokaklarına bakıldığında bunu görüyoruz. Sokağa çıkma yasağı gibi gerçek dışı bilgiler var. Vatandaşlarımızın cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatlarını takip etmesini öneriyorum."
Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil de askeri kalkışmaya karşı sokaklara döküldüklerini söyledi.
Görgülügil, “Direneceğiz, vesayete geçit vermeyeceğiz. Bu ihanet içindeki grup Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını, milletin gücünün önünde duramayacağını anlayamamışlardır. Konya STK’ları olarak bu ihanet içindeki alçak ve şerefsiz grubu şiddetle lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan şehrin kalabalık noktalarında toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla yaşananları protesto etti.
- Karaman
Karaman'da da polis ekipleri, Karaman Valiliği önünde tedbir aldı. Binlerce vatandaş, AK Parti İl Binası önünde toplanan binlerce vatandaş, sloganlar atarak tepki gösterdi.
Vatandaşlar, Aktekke Kent Meydanı'na yürüdü. Burada Kuranı Kerim okunarak, dua edildi.
- Afyonkarahisar
Afyonkarahisar’da AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda vatandaş, anıt parka kadar yürüyüş yaparak kalkışmaya tepki gösterdi.
Vatandaşlar, AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı. Gurup, Kurtuluş Caddesi'nden Anıt Park'a kadar yürüdü. Sloganlar atan gurup, Anıt Park'ta ellerinde Türk bayraklarıyla ile sloganlar attı.
“Dik dur eğimli millet seninle”, “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları atan vatandaşlar kalkışma eylemine tepkilerini dile getirdi.
-Aksaray
Aksaray’da da vatandaşlar askeri kalkışmaya karşı tepki göstermek amacıyla sokaklara çıktı.
AK Parti Aksaray İl Başkanlığı önünde toplanan gurup, daha sonra şehir meydanında bir araya geldi.
Burada sık sık "vatan sana canım feda, Ya Allah bismillah, Allahu ekber" sloganları atan gurup, yapılan askeri kalkışmaya tepki gösterdi.
AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, yaptığı açıklamada, askeri kalkışma girişimine karşı bütün vatandaşların ayakta olduğunu belirterek, “Bu vatan zorla alındı. Bu vatanı korumak bize nasip oldu. Cansa can kansa kan. Bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Aksaray vatanına milletine sahip çıkıyor.” dedi.

Yorumlar