Hakkarililerin 2 bin 700 rakımda Kürtçe şarkılarla kayak keyfi

Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği, Cilo buzullarına doğa yürüyüşü düzenledi. Buzulların olduğu bölgeye yetişen grup yazın ortasında kayak yapmanın da tadını çıkardı. Naci Ertunç, Emin Yıldırım ve Murat Adıyaman öncülüğünde...

Google Haberlere Abone ol
Hakkarililerin 2 bin 700 rakımda Kürtçe şarkılarla kayak keyfi

Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği, Cilo buzullarına doğa yürüyüşü düzenledi. Buzulların olduğu bölgeye yetişen grup yazın ortasında kayak yapmanın da tadını çıkardı.

Naci Ertunç, Emin Yıldırım ve Murat Adıyaman öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe çok sayıda doğasever katıldı. Hakkari merkezden sabah saatlerinde Kırık Dağı köyüne doğru yola çıkan doğaseverler, 2 bin 700 rakımlı Mergan Yaylasında kahvaltı yaptı. 5 saatlik yürüyüşün ardından 10 bin yıllık buzulların bulunduğu bölgeye yetişen grup, Kürtçe Şarkılar söyleyip halay çekti.

Yürüyüşe katılan fotoğrafçı Murat Adıyaman, 1 Haziran'da Türkiye'nin en yüksek noktalarından Reşko zirvesine doğa yürüyüşü ve foto workshop düzenlediklerini anlattı. 2 bin 400 rakımda kahvaltı yaptıklarını anlatan Adıyaman, "Bundan sonra 10 binlik buzullara doğru yürüyüşe geçeceğiz." dedi.

CİHAN

Yorumlar