Hakkarili doğaseverler haziranda kartopu oynama keyfini yaşadı

Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği Türkiye’nin en yüksek ikinci zirvesine sahip Cilo Dağları'nda bulunan Sat Gölleri'ne doğa yürüyüşü ve kamp düzenledi. Hakkari merkezde bir araya gelen 91 doğa sever Yüksekova da bulunan göllere...

Google Haberlere Abone ol
Hakkarili doğaseverler haziranda kartopu oynama keyfini yaşadı

Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği Türkiye’nin en yüksek ikinci zirvesine sahip Cilo Dağları'nda bulunan Sat Gölleri'ne doğa yürüyüşü ve kamp düzenledi. Hakkari merkezde bir araya gelen 91 doğa sever Yüksekova da bulunan göllere doğa yürüyüşü ve kamp yapmak için hareket etti. İki grup olarak hareket eden doğaseverlerden 46 kişi günübirlik ve 45 kişi ise gece 2 bin 922 rakımlı Sirk Gölü'nde çadırlarını kurup kamp yaptı. Doğaseverlere Hakkari Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç, EminYıldırım, Salman Özkan, Murat Adıyaman, Sabri Demir, Mazlum Tekçe, Recep Can, Yusuf Kazandıoğlu, Recep Sönmez rehberliğinde bölgede bulunan on bin yıllık kaya resimlerini, Şaleleri ve sayısı 22 olan sirk göllerinden 10 tanesi gezerek dört mevsimi bir mekanda yaşamanın tadını çıkardı.

Dernek başkanı Emin Yıldırım amaçlarının bölgedeki doğal güzellikleri keşfedip bunu paylaşarak bölgenin turizme kazandırılmasını için çalışmalar yürüttüğünü bu ve buna benzer farklı etkinliklerin düzenleneceğini ve tüm doğar severleri bakir bir doğaya sahip olan Hakkari’ye beklediğini belirtti.

On bin yıllık yaşamın kaya resimlerinde işlendiği bölgede haziran sonunda kartopu oynayan doğaseverler dört mevsimi bir arada yaşadı.

Katılımcılardan Abdurrahman Altuncu, “ Burada görevli öğretmenim etrafımızda rengarenk nergizler,sarı çiçekler mor menekşeler var ters laleyi göremedik ama gerçekten dört mevsimi bir arada yaşıyoruz kartopu oynuyoruz şuan şurada ,haziranda farklı bir duygu gerçekten çok zevk aldım” dedi.

Fotoğrafçı Murat Adıyaman ise “Burayı anlatamıyorum doğada bu kadar çok rengi bir arada görmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnsan burayı görünce yeni bir dünya keşfettiğini zannediyor. Burada insan hangi çiçeği, hangi kelebeğin veya hangi mevsimin fotoğrafını çekeceğini seçemiyor." diye konuştu.

Katılımcılar 3000 metre rakımda bulunan Sirk Gölü'nde yüzüp gölün kenarında kamp kurdu. Ekipateşin etrafında saz ve def eşliğinde Kürtçe ve Türkçe şarkılar söyleyip halaylar çekti.

CİHAN

Yorumlar