Hak-İş, Taksim'deki anıta çelenk bıraktı

Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarının yasak olması sebebiyle Hak-İş temsilcileri, meydandaki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.Hak-İş temsilcisi Orhan İlhan ve sendika üyeleri, Taksim meydanına gelerek önce Kazancı yokuşuna daha sonrada meydandaki...

Google Haberlere Abone ol
Hak-İş, Taksim'deki anıta çelenk bıraktı

Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarının yasak olması sebebiyle Hak-İş temsilcileri, meydandaki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Hak-İş temsilcisi Orhan İlhan ve sendika üyeleri, Taksim meydanına gelerek önce Kazancı yokuşuna daha sonrada meydandaki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Çelengin bırakılmasının ardından konuşan Hak-İş temsilcisi İlhan, “Bizler ekmek mücadelesi veren alın teriyle üreten olarak daha yaygın, daha güçlü ve daha fazla sendikal örgütlenme için alanlardayız. Yeryüzünün bütün mazlum ve mağdurlarının özellikle zulme uğrayan Suriye, Mısır, Filistin, Arakan, Gazze, Doğu Türkistan ve Orta Afrika halklarının yanında olduğumuz için alanlardayız. Emek ve dayanışma günü Türkiye’de ve dünyada tüm emekçiler adına kutlu olsun.” dedi. Öte yandan sendika temsilcilerinin sık sık 'Yaşasın 1 Mayıs' sloganı attığı gözlendi.

CİHAN

Yorumlar