Hak-İş Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplandı

Hak-İş Konfederasyonu Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Mahmut Arslan başkanlığında toplandı.

Google Haberlere Abone ol
Hak-İş Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplandı

Hak-İş Konfederasyonu Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Mahmut Arslan başkanlığında toplandı. Hak-İş yönetim kurulu üyeleri ve bağlı sendikaların başkan ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda; çalışma hayatından sorumlu Kamu Denetçisi Abdullah Cengiz Makas kamu denetçiliği kurumu ve çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Genel Başkan Mahmut Arslan, konuşmasında, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun önemine dikkat çekerek, kurumun yeni olmasına rağmen önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Arslan, kurumun yakın zamanda Liman-İş Sendikası'ndaki mağduriyetin giderilmesi konusunda önemli bir karara imza attığını ifade etti. Arslan, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun Türkiye’nin vicdanı olacağını belirterek, Abdullah Cengiz Makas nezdinde kurumun çalışmalarında başarılar diledi.

Arslan, toplantıda, sendikaların başkan ve yöneticilerine Hak-İş’in taşeronlaşma başta olmak üzere çalışma hayatının sorunlarına ilişkin çalışmaları ve önerileri hakkında bilgi verdi. Arslan, “Sorunların çözümü için çağdaş önerilerde bulunuyoruz. Bunu yaparken, hem çalışanların haklarını korumaya çalışıyoruz hem de Hak-İş ve sendikalarımızı büyütmeye çalışıyoruz.” dedi.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nda, 2013 yılına ilişkin genel bir değerlendirme yapıldı ve 2014 yılından beklentiler dile getirildi. Arslan, program esnasında Abdullah Cengiz Makas’a sunumundan dolayı teşekkür etti ve Hak-İş armalı vazo hediye etti.

CİHAN

Yorumlar