‘Hak Hukuk Günleri’ başladı

Turgut Özal Üniversitesi Hukuk ve Aksiyon Kulübü’nün organize ettiği ‘Hak Hukuk Günleri’ törenle başladı. Çok sayıda akademisyen, hukukçu ve öğrencinin katıldığı açılışta Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir...

Google Haberlere Abone ol
‘Hak Hukuk Günleri’ başladı

Turgut Özal Üniversitesi Hukuk ve Aksiyon Kulübü’nün organize ettiği ‘Hak Hukuk Günleri’ törenle başladı. Çok sayıda akademisyen, hukukçu ve öğrencinin katıldığı açılışta Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengül "Binlerce yıllık bir devlet geleneğine sahibiz" vurgusu yaptı.

Turgut Özal Üniversitesi Konferans Salonu’ndaki açılış töreninde konuşma yapan Hukuk ve Aksiyon Kulübü Başkanı Ayşe Süeda Ünal, ‘Hak var Hukuk var’ sloganı ile hazırladıkları Hak Hukuk Günleri için dört aydır çalıştıklarını ifade etti. Programın hazırlanmasında emeği geçen hocalarına ve kulüp üyesi arkadaşlarına teşekkür eden Ünal, böylesine geniş çaplı bir programı organize eden öğrenci kulübü oldukları için gurur duyduklarını belirtti. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sacit Adalı ise açılış konuşmasında böylesine önemli bir organizasyon gerçekleştiren kulüp üyelerine ve fakülte öğrencilerine teşekkür etti. Prof. Dr. Adalı, konuşmasının sonrasında hukuk topuzu ile programı resmen başlattı.

REKTÖR: HUKUK ANLAYIŞIMIZ HEP YAŞAYACAK

Hak Hukuk Günleri’nin açılışında Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün de konuşma yaptı. Kendisinin diş hekimi olduğunu ve bu kadar hukukçuyu ilk defa bir arada gördüğünü söyleyen Prof. Şengün, “Sacit Hocamız topuzu vurduğunda çok etkilendim. Hukuk, toplumumuzda, devlet geleneğimizde bizi dünyada etkili kılan bir özelliğimiz haline geldi.” dedi. Türk milletinin binlerce yıllık bir devlet geleneğine sahip olduğunu kaydeden Prof. Dr. Şengün, “Bizim hukuk ve adalet anlayışımız yüzyıllar boyunca dünyanın dört bir tarafına götürdüğümüz medeniyetimizin temelini oluşturmuş, bundan sonra da ilelebet, dünya var oldukça bu hukuk ve adalet anlayışımızı gittiğimiz yerlerde yaşatmaya, insanca yaşamaya vesile olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“O ÜNİVERSİTEDE KAVGA OLMUYORDU ÇÜNKÜ…”

Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Battal ise mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki öğrencilik yıllarında kavganın ve çatışmanın eksik olmadığını, fakat buna karşın Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde çatışmadan eser olmadığını gördüğünü söyledi. Prof. Battal şöyle devam etti: “Daha sonra bunun sebebini öğrendim. Boğaziçi Hukuk’ta öğrencilerin daha fazla konuşabildiği, tartışabildiği ve fikir alışverişinde bulunabildiği ortamların olduğunu gördüm. Anladım ki tartışma ettirilmeyenler, tartışması sağlanmayanlar birbirleri ile kavga ettiriliyorlar. Bu nedenle bilhassa hukuk fakültelerindeki tartışmaya ve müzakereye dayanan öğrenci kulübü faaliyetlerini çok önemsiyor ve destekliyorum.”

Açılış konuşmaları sonrası Prof. Dr. Ahmet Battal’ın başkanlık ettiği ‘Neden Hukuk?’ konulu panele geçildi. Panelde Yargıtay Üyesi Hüsamettin Makas, Anayasa Mahkemesi Baş Raportörü Bahadır Kılınç, Uyuşmazlık Mahkemesi Üyesi Selçuk Memiş Güney ve Danıştay Üyesi Bekir Sözen konuştu. CİHAN

Yorumlar