Hafriyat arası sigara kaçakçılığı

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'nca kaçakçılıkla mücadele kapsamında 1 – 15 Aralık tarihleri arasında yapılan 14 ayrı operasyonlarda 110 bin 980 gümrük kaçağı sigara ve 111 adet çeşitli markalarda cep telefonu ile 11 adet kaçakçılıkta kullanılan araç ele.

Google Haberlere Abone ol
Hafriyat arası sigara kaçakçılığı

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'nca kaçakçılıkla mücadele kapsamında 1 – 15 Aralık tarihleri arasında yapılan 14 ayrı operasyonlarda 110 bin 980 gümrük kaçağı sigara ve 111 adet çeşitli markalarda cep telefonu ile 11 adet kaçakçılıkta kullanılan araç ele geçirildi.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada yapılan operasyonlar kapsamında olayla bağlantısı bulunduğu düşünülen 15 kişinin yakalanarak adli mercilere çıkarıldığı ve 3’nün ise tutuklandığı belirtildi.

    Jandarma tarafından Bitlis merkez Karınca köyü yol ayrımında yapılan yol kontrollerinde kaçakçıların sigara kaçakçılığı için kullandığı bir birinden değişik yöntemler dikkat çekiyor. Karınca köyü yol ayrımında yol kontrolü yapan jandarma ekipleri kum yüklü hafriyat kamyonu içerisinde gizlenmiş vaziyette toplam 150 bin adet çeşitli cins ve markalarda kaçak sigara ele geçirdi. Olayda kamyon şoförü yakalanarak gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

    Diğer bir operasyon ise 18 Aralık 2013 günü Tatvan ilçesi Alacabük köyünde ikamet eden Z.S’nin ikametgahında yapıldı. Jandarmanın kaçak sigara olduğuna dair bilgilerin alınmasını müteakip, alınan arama kararına istinaden söz konusu şahsın ev ve eklentilerinde yapılan arama neticesinde 32 bin paket çeşitli markalarda kaçak sigara ele geçirdi. Olayda şüpheli Z.S isimli şahıs yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

    Bu olaylarda toplam 293 bin 480 paket çeşitli cins ve markalarda kaçak sigara ele geçirilirken, yakalanan 15 şahıstan 3'ü tutuklandı. CİHAN

Yorumlar