Hadi: 2013 oldukça verimli geçti

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 2013 yılını, ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yaparak oldukça verimli geçirdiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hadi: 2013 oldukça verimli geçti

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 2013 yılını, ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yaparak oldukça verimli geçirdiklerini söyledi.

Hadi, kente kazandırılan yeni tesislerle her yaş grubuna spor yaptırmayı hedeflediklerini, 51 branşta ikisi profesyonel 315 spor kulübü ile okullardan toplam 120 bin 723 lisanslı sporcuya sahip olduklarını kaydetti. Her geçen yıl bu sayının arttığını aktaran Hadi, kulüplere tesislerin yanı sıra ulaşım ve spor malzemeleri konusunda destek olduklarını ifade etti.

Türkiye’nin ilk kez 1971 yılında İzmir’de gerçekleştirdiği Akdeniz Oyunları’nın 42 yıl sonra Mersin’e verilmesi nedeniyle hentbol, kano ve kürek branşının Adana’da gerçekleştiğini ifade eden Hadi, şöyle devam etti: “2013 yılını ulusal ve uluslararası bir çok etkinlikle hareketli ve verimli geçirdik. Başta Akdeniz Oyunları olmak üzere Türk ve yabancı 600 sporcunun katıldığı 5 Ocak Uluslararası Yarı Maratonu, 12 ülkeden 225 sporcunun katıldığı Tekerlekli Sandalye Gençler Dünya Basketbol Şampiyonası, 55 üniversiteden 5 bin öğrencinin katıldığı Üniversitelerarası Koç-Fest Spor Oyunları, Türkiye-İngiltere Kadın Futbol (A) Milli Takımı FİFA Kadınlar Dünya Kupası Elemeleri, Türkiye-Kuzey İrlanda Erkekler Futbol (A) Milli Takımı Özel müsabakasından tam not aldık. Ayrıca, Bedensel Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası, Türkiye Bisiklet Yol Yarışı, Masa Tenisi, Halkoyunları ve Hentbol Türkiye Şampiyonaları organizasyonları gerçekleştirdik.”

Atıl durumda bulunan Seyhan Baraj Gölü’ne Türkiye’de ilk kez Albano Sistem Kano ve Kürek Parkuru’nu kazandırdıklarını aktaran Fazlı Bayram Hadi, burada 600 sporcunun eğitim göreceğini hatırlattı. Hadi, Akdeniz Oyunları sayesinde tamamen yenilenen tesislerin Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezi (TOHM) seçilmesinin sağlandığını ifade etti.

Adana’dan farklı branşlarda 2013 yılında 30 kadar sporcunun Türkiye genelinde madalya kazandığını ifade eden Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uluslararası müsabakalarda kentimizin yüzünü güldüren ve sesini duyuran sporcularımızı her koşulda destekliyoruz. Tekvandoda Nafia Kuş, Emine Akış, Sevilay Karakılçık, Muay Thai de Özlem Şan, Wushu Aydın Yıkılmaz, Göknur Yaşın Dündar, Kürek de Mehmet Kocur Avrupa birincisi olmuşlardır. Muay Thai de Hayri Doğan Hozanlı ile Bengisu Aytekin, Kick Boks da Hüseyin Dündar, Dünya birincisi olarak bayrağımızı göndere çektirmiş ve İstiklal Marşı’mızı söyletmişlerdir.”

OKUL SPORLARI İÇİN 4 KİŞİLİK BİRİM OLUŞTURULDU
Adana ve ilçelerinde okul sporlarının daha çağdaş gerçekleşmesi için müdürlük bünyesinde 4 kişilik birim oluşturduklarını anımsatan Hadi, “Sporun altyapısı olarak gördüğümüz okul sporlarını çok önemsiyoruz. Spor Uzmanı Nida Kaya gözetiminde 4 kişilik birim oluşturduk. 2013 yılında okul sporlarına bin 328 okul katıldı. Farklı branşlarda bin 936 müsabaka gerçekleştirildi. Müsabakalara 4 bin 539 kız toplam 14 bin 559 öğrenci mücadele edecek.” diye konuştu.

Spor Genel Müdürlüğü’nün önemli organizasyonlarda Adana’yı tercih ettiğini hatırlatan Hadi, “Bize güvenenleri asla mahcup etmeyiz. Adana’da organizasyon konusunda olimpik ölçülerde tesislerin yanı sıra, hava koşullarının iyi olması ve ciddi profesyonel kadroların bulunması büyük avantaj. Hedefimiz, tüm önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaktır.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar