Hackerlerin Cezaevi Yolunda Son İsteği Özçekim Oldu

Konya'da, 37 bin kredi kartı bilgisini ele geçirerek alışveriş yapan hackerlar yakalandı. Tutuklanarak ceza evine gönderilen hackerlerin son arzusu özçekim yapmak oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hackerlerin Cezaevi Yolunda Son İsteği Özçekim Oldu

Konya'da, 37 bin kredi kartı bilgisini ele geçirerek alışveriş oluşturan hackerlar yakalandı. Cezaevi yolunda hackerların son isteğini bir gazeteci yerine getirerek, özçekim yaptı.

ÜNLÜ İŞ ADAMLARINA OPERASYON, GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

SAHTE KİMLİKLE KARGO ALIRKEN YAKALANDILAR

Konya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri insanların bilgisi dışında kredi kartlarından alışveriş yapıldığının saptama edilmesi üstüne bilgisayar korsanlarının yakalanması için operasyon başlattı. Operasyonda, hacker şebekesi, ele geçirdikleri kredi kartı bilgilerini kullanarak daha öncelikle düzenlemiş oldukları düzmece hüviyet belgeleri ile internet üstünden sipariş verdikleri ürünü almak için kargo şirketine geldiklerinde suçüstü yakalandı.

44 KİŞİYE AİT SAHTE KİMLİK ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin ev ve ofislerde yapılan arama ve bilgisayarlarında yapılan incelemede, 37 bin kredi kartı teferruatları ve şifreleri, fazla aşırı sayıda yapılmış banka ve fatura ödeme sitelerine ilişkin düzmece (fake) web sayfasının oluşturulduğu, 44 insana ilişkin düzmece bulunduğu değerlendirilen hüviyet belgeleri, kargo şirketlerinden henüz teslim alınmamış 4 televizyon, 1 tane 82 parça yemek takımı, 7 kombi, 1 set üstü ocak, 1 klima, 1 mikrodalga fırın, iki ruhsatsız av tüfeği, düzmece hüviyet basımında uygulanan yüksek çözünürlüklü yazıcı ve 2 tane düzmece soğuk mühür ele geçirildi.

'SELFİE ÇEKİYORMUSUNUZ'

Operasyonda 8 kuşkulu saptama edilerek bunlardan 6'sı yakalandı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 6 kuşkulu mahpushane yolunda sıhhat kontrolünden geçirilmek üzere getirildikleri Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çıkarlarını görüntüleyen gazetelerden bir istekte bulundu. Zanlılar, 'Selfie çekiyor musunuz' diyince bir gazeteci hastane çıkışında uzaktan özçekim yaparak mahpushane yolundaki bilgisayar korsanlarının son isteğini yerine getirdi. Özçekim için teşekkür eden şüpheliler M.Ş.D., R.B., M.D., İ.E., H.Ö. ve S.B. tutuklanarak Konya E Tipi Kapalı Cezaevine nakledildi. Firari iki şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar