Hacı Kemal Keleş Hocaefendi anıldı

Kırşehir’in Mucur ilçesi Bayramuşağı köyünde metfun olan ve gönül adamı hak dostu olarak bilinen Hacı Kemal Keleş Hocaefendi, düzenlenen anma programında anıldı. Onuncusu düzenlenen anma etkinliklerine AK Parti Kırşehir Milletvekili...

Google Haberlere Abone ol
Hacı Kemal Keleş Hocaefendi anıldı

Kırşehir’in Mucur ilçesi Bayramuşağı köyünde metfun olan ve gönül adamı hak dostu olarak bilinen Hacı Kemal Keleş Hocaefendi, düzenlenen anma programında anıldı.

Onuncusu düzenlenen anma etkinliklerine AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya, Mucur Kaymakamı Arif Yalçın, Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mucur ilçesi Bayramuşağı köyünde 1992 yılında vefat eden ve yetiştirdiği talebeleri ile bilinen Hacı Kemal Keleş Hoca Efendi için düzenlenen anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Hacı Kemal Efendi için Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Kırşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın vermiş olduğu konser’in ardından Tertip Komitesi Başkanı Nurettin Keskin, Kemal Hoca gibi şahsiyetleri tanımanın ve tanıtmanın büyük önem taşıdığını ve insan hayatını değiştiren etkileri de olduğunu dile getirirken “Ulusumuzun kuruluşundan, bu günlere kadar bu insanların duaları her zaman yanımızda olmuştur. Allah şefaatlerinden esirgemesin.” dedi.

Hacı Kemal Efendi'nin torunu Yüksel Keleş ise dedesinin hayatını anlatarak “Dedemiz Hacı Kemal Efendi'nin insana ve çalışmaya verdiği önemi hatırlatarak bu topraklarda yetişen Allah dostlarını iyi tanımak gereklidir. Onları daha da iyi tanıtmalıyız.” ifadelerini kullandı.

    HOCA KEMAL EFENDİ KİMDİR?

    Hacı Kemal Keleş (Hoca Kemal Efendi), 1926 yılında Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Bayramuşağı köyünde dünyaya gelip, çocukluğunu burada geçirdi. O günün şartları gereği köyünde ve çevrede okul olmadığı için eğitime askerlik dönüşü komşu köyün imamı Hacı Mahmud Efendi'den Kuran öğrenerek başladı. Bir müddet sonra Kayseri'ye giderek 1952-1958 yılları arasında Kayseri ulemasından ders aldı. Sırası ile Hafızın Ahmet Efendi (Köse Hoca), Hacı Nuh Efendi (Balta Hoca), Merkez Vaizi Salih Efendi, Givrikli Ahmet Efendi gibi zamanın alimlerinden Sarf-Nahiv, Tefsir, Hadis, Usul-i Fıkıh, Kelam ve Mantık dersleri okuyarak icazet aldı. Hocası Nuh Efendi'nin vasiyeti üzerine memleketine dönerek köyünde imamlık yapmaya ve öğrenci yetiştirmeye başladı. Yüzlerce öğrencisi bulunan Hacı Kemal Keleş (Hoca Kemal Efendi) doğduğu köyde 1992 yılında vefat etti. Kabri türbeye çevrilen Hacı Kemal Keleş'in türbesi ziyaretçi akına uğruyor. CİHAN

Yorumlar