Hacı Kemal Erimez Yurdu Sınav Kulübü'nden Matematik Olimpiyatı

Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Hacı Kemal Erimez Yurdu Sınav Kulübü tarafından düzenlenen, 44 okuldan 475 öğrencinin katıldığı İkinci Matematik Olimpiyatı'nda başarılı olanların ödülleri törenle verildi.Hacı Kemal Erimez Öğrenci...

Google Haberlere Abone ol
Hacı Kemal Erimez Yurdu Sınav Kulübü'nden Matematik Olimpiyatı

Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Hacı Kemal Erimez Yurdu Sınav Kulübü tarafından düzenlenen, 44 okuldan 475 öğrencinin katıldığı İkinci Matematik Olimpiyatı'nda başarılı olanların ödülleri törenle verildi.

Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu Konferans Salonu'ndaki ödül töreninde konuşan Müdür İlhan Dinç, Akyazı tarihinde bir ilk yaşandığını, Matematik dâhilerini ödüllendirdiklerini ifade etti. Dirç, "Öğrencilerin gözlerindeki ışıltı, geleceğe güvenle bakmamıza katkı sağladı. İlçedeki okullar arasında ilk defa kız öğrencilerin de katıldığı ikinci matematik olimpiyatı rekor katılımla gerçekleşti. Düzenlediğimiz olimpiyatta, 44 okuldan 475 öğrenciyle okulların kaynaşmasına ve öğrencilerin matematiği sevmesine vesile olduğumuzdan mutluyuz." dedi.

Hacı Kemal Erimez Yurdu Müdürü İlhan Dinç, ”Yurdumuz, Akyazı'da erkek ve bayan öğrencilerimize barınma ve yemek hizmetinin yanında, onlara okullarındaki derslere yardımcı olacak, etüt çalışmaları, ders anlatımları, ödev tamamlama takipleri gibi ders yardımcı aktiviteleri gerçekleştirmektedir. Rehberlik hizmetleri, sosyal ve kültürel faaliyetler ile şehir içi ve dışı gezilerle, şiir ve edebi yarışmalarla, futbol ve basketbol turnuvaları, sınavlara hazırlayıcı deneme sınavları ve bilgi yarışmaları ile öğrencilerin yaşam kalitesini yükseltecek aktiviteler düzenlemektedir.” diye konuştu.

İlhan Dinç, yarışmada birinci ile sonuncu arasında puan farkının az olmasının, sınava katılan öğrencilerin genel olarak nitelikli olduğunu gösterdiğini söyledi. Dinç, "Yarışmada olimpiyat ruhu taşıyan klasik soruları, çözüm aşamalarına yakın veya birebir aynı yollardan giderek sonuçlara ulaşması bizi şaşırtmış, ayrıca hem sınav hem de öğrenci niteliği açısından mutlu etmiştir.“ şeklinde konuştu.

Olimpiyat sonucunda ortaokul üçüncüleri; Madanoğlu Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Lara Begüm Birinci ve İnönü Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Hakan Özdemir, Paris Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Zeynep Sude Güve ve Cumhuriyet Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Eren Orsavaş, Paris Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Şevval Yolcu ile Hilmi Zengin, üçüncülük ödüllerini Akyazı Anadolu Lisesi Müdürü Adem Akdoğan’dan aldı.

Ortaokul ikincileri; Cumhuriyet Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Melike Hikmet ve Madanoğlu Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Muhammet Hamdemir, Paris Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Yaren Nur Okşil ve Madanoğlu Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ahmet Esat Özpilavcı, Cumhuriyet Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Gökhan Yıldız ve Vakıf Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Hacer Kızıldağ'ın ikincilik ödüllerini, Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Yardımcısı Muhsin Yaşa takdim etti.

Ortaokul birincileri; Küçücek Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Asude Fırat ve Kuzuluk Enver Ören Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ziya Yıldırım Genç, Madanoğlu Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Eslem Sena Desteci ve Karapürçek Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Berkay Kütük, Akyazı Altındere Ali Altıparmak Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Rabia Arslan ve Paris Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Taha Aydın, birincilik ödüllerini Paris Ortaokulu Müdür Yardımcısı Hayrettin Üzbe verdi.

Lise üçüncüleri; Anadolu Öğretmen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Asude Yaşa ve Eyüp Genç Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Yusuf İyigün, Anadolu Öğretmen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Gülsüm Öztürk ve Akyazı Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencisi Muhammet Boya, Anadolu Öğretmen Lisesi 11.sınıf öğrencisi Zeki Kaçar ve Şehit Yüzbaşı Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi Fikriye Bars üçüncülük ödüllerini Kuzuluk Enver Ören Ortaokulu Müdürü Serkan Yaşa takdim etti.

Lise ikincileri; Akyazı Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ayşenur Kaliç ile Sıddık Bıçak, Anadolu Öğretmen Lisesi 10. sınıf öğrencisi emih Öztürk ve Akyazı Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Sümeyye Bilici, Anadolu Öğretmen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Elif Dalkıran ile Mustafa Yanar ikincilik ödüllerini Doktor Ertekin Aytaç ve Akyazı Altındere Ali Altıparmak Ortaokulu Müdürü Murat Kahraman takdim etti.

Lise birincileri; Anadolu Öğretmen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Gizem Dönmez ve Eyüp Genç Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Süleyman Kaya, Anadolu Öğretmen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Şevval Sağlam ve Anadolu Öğretmen Lisesi 10. sınıf öğrencisi İbrahim Ethem Dalkıran, Şehit Yüzbaşı Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Aleyna Kumru ve Eyüp Genç Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Yazıcıoğlu birincilik ödüllerini, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Fatih Yılmaz ve Vakıf Ortaokulu Mehmet Çelik’in elinden aldı.

Sakarya’da 'Yılın Doktoru' seçilen Akyazı Devlet Hastanesi Genel Cerrahı Opr. Dr. Burhan Gencer ile Doktor Hasan Tepeçınar mansiyon ödüllerini Rümeysa Osmonoğlu, M. Koray Sarı, Tuba Kızıldağ, Ahmet Can Sağlam, Ayşe Kahya, Yusuf İslam Sofuoğlu, Kevser Boya, Resul Öz, Neslihan Fazlıoğlu, Samet Yılmaz, Edanur Kün, Olcay Açıkdeniz, Tuğba Akdoğan, Beytullah Çabuk’a hediyelerini verdi. Sınıf birincilerine 150 TL ve kupa, ikincilere 100 TL ve madalya, üçüncülere ise 50 TL ve madalya verildi. Başarılı öğrenciler, ayrıca yurt ve dershane ücreti indirimi kazandı. Bu arada, Matematik Olimpiyatı ödül töreninde Soma madeninde ölenler için Kur’an okundu, dua edildi.

CİHAN

Yorumlar