Hacı Kemal Erimez Yurdu Akyazılılara iftar verdi

Sakarya Akyazı ilçesi Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu tarafından organize edilen ve geleneksel hale getirilen iftar programında Akyazı’nın renkleri bir araya geldi. İftarda, son zamanlarda ortaya çıkan kutuplaşmanın son bulması ve Ramazan...

Google Haberlere Abone ol
Hacı Kemal Erimez Yurdu Akyazılılara iftar verdi

Sakarya Akyazı ilçesi Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu tarafından organize edilen ve geleneksel hale getirilen iftar programında Akyazı’nın renkleri bir araya geldi. İftarda, son zamanlarda ortaya çıkan kutuplaşmanın son bulması ve Ramazan ayının kardeşliği pekiştirmesi temenni edildi. Davetliler Yemenli hafız öğrencinin Kur’an-Kerim okuması ve öğrencilerin duasıyla orucunu açtı.

Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu Müdürü İlhan Dinç yaptığı konuşmada eğitim faaliyetlerine önem vermeye devam edeceklerini ve bu konuda çeşitli programlar düzenleyeceklerini ifade edip, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi güzel Akyazı ilçemizde de Ramazan ayı dolayısıyla kardeşlikler dayanışmalar ve yardımlaşmaların en doruğa ulaştığı ay oluyor. Sizlerle, birlik ve beraberliğimize vesile olan, Ramazan'ın bereketiyle iftar programıyla tanışmak, kaynaşmak için bir araya geldik. Davetimize icabet ederek iftar programımıza teşriflerinizden dolayı, nice güzel Ramazan günlerinde bir arada olmak dileğiyle, teşekkür ederiz" dedi.

Sosyal sorumlulukları yerine getirmeyi ve eğitim gibi faaliyetleri küçük görmemeleri tavsiyesinde bulunan Sakarya Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği(AKEGDER) Başkanı ve Vakıf Ortaokulu Müdürü Mehmet Çelik de "Çünkü biliyoruz ki sevgi paylaştıkça büyür. Öyleyse biz de el ele, gönül gönüle birbirimizi candan kucaklayalım. İradelerimizin hakkını verme azmiyle içimizdeki kin, nefret, ihtiras, cehalet ve kabalık gibi kötü hisleri söküp atalım." ifadelerini kullandı.

Programla ilgili duygularını anlatan, Sakarya’da Yılın Doktoru seçilen, Akyazı Devlet Hastanesi başarılı Genel Cerrahı Opr. Dr. Burhan Gencer de “Ramazan ayında çok heyecanlanıyorum. Ramazan, birlik ve beraberlik ayı. Bugün burada çok farklı güzel insanlar var. Aslında diğer 11 ayı da Ramazanlaştırmak lazım. Böylesine güzel tablolara ihtiyaç var.” dedi.

Program ilahi ve sunumların ardından güzel dileklerle sona erdi. CİHAN

Yorumlar