Hacı Bayram Veli Camii’nde Cumhurbaşkanı Gül hareketliliği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, cuma namazı için Hacı Bayram Veli Camii’ne geleceği bilgisi hareketliliğe neden oldu. Cami çevresinde belediye ekipleri hummalı bir temizlik çalışması yaptı. Yoğun güvenlik önlemi alınırken, güvenlik...

Google Haberlere Abone ol
Hacı Bayram Veli Camii’nde Cumhurbaşkanı Gül hareketliliği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, cuma namazı için Hacı Bayram Veli Camii’ne geleceği bilgisi hareketliliğe neden oldu. Cami çevresinde belediye ekipleri hummalı bir temizlik çalışması yaptı. Yoğun güvenlik önlemi alınırken, güvenlik noktasından geçen vatandaşların çakıları toplanıp, ‘silah kutusuna’ konuldu. Yapılan tüm hazırlıklara rağmen, Gül’ün programı son anda iptal edildi.

Köşk kaynaklarından alınan bilgi üzerine, Ankara’da bulunan Cumhurbaşkanı Gül için polis ekipleri saat 12.00 itibariyle güzergâh aldı. Gül’ün Hacı Bayram Veli Camii’ne gideceği bilgisi üzerine cami çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Cami çevresinde güvenlik noktaları oluşturuldu. Keskin nişancılar minareye konuşlandı. Belediye ekipleri sulama ve temizlik çalışması yaptı. Yol üzerindeki fazla taşlar kepçe yardımıyla kaldırıldı.

GÖREVLİ POLİSLERİN SİLAHI, YAŞLI AMCALARIN ÇAKILARI TOPLANDI

Cuma için gelen vatandaşlar, üzerleri aranarak içeri alındı. Yanında silah bulunan polisler ile kesici alet bulunan vatandaşları için iki adet ‘silah kutusu’ arama noktasına getirildi. Camiye girmek isteyen emniyet görevlilerinin silahları, bilgisi alınarak, bu kutulara konuldu. Yaşlı vatandaşlar da ‘silah kutusuna’ takıldı. Üzerlerinden çakı çıkan yaşlılar, şaşkın bakışlar arasında çakıları polise teslim etti.

Basın mensupları da cami çıkışında yerini aldı. Bu sırada gelen Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, Gül’ün programının iptal edildiğini söyledi. Bunun üzerine yapılan hazırlıklar sonlandırıldı. Bariyerler kaldırılıp, polis ekipleri normal vazifelerine döndü. Yaşlı vatandaşlardan alınan çakılar geri iade edildi. Cumhurbaşkanlığı görevlileri, yanlarında getirdikleri basın bariyerlerini toplayıp, buradan ayrıldı. Basın mensupları da eşyalarını topladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Cuma namazını Çankaya Köşkü’nde kıldı.

CİHAN

Yorumlar