Güvercinlere 3+1 yuva

Tekirdağlı hayvansever, çok sevdiği güvercinlerine bir apartmanın 3 oda 1 salon dairesinde bakıyor.

Google Haberlere Abone ol
Güvercinlere 3+1 yuva

Küçüklüğünde, güvercinlerini özenle besleyen amcasından etkilenen 3 çocuk babası Tekirdağlı Tuncer Karataştan (44), güvercinlerini çocuklarından ayırmıyor.

Oturduğu apartmanın son katındaki 3 oda 1 salon daireyi kiraya vermek yerine güvercinlerine açan "Güvercin baba" lakaplı Karataştan, beton fabrikasındaki mesaisinden gelir gelmez soluğu kuşlarının yanında alıyor. Kiminin yemliğini kiminin suluğunu değiştiren Karataştan'a radyoda çalan Türk sanat müziği eserleri eşlik ediyor.

Saatlerce güvercinlerini izleyen, çoğu zaman yemek saatini dahi kaçırmasından dolayı eşinin sitemlerine maruz kalan Karataştan, güvercin tutkusunu 6 yaşında amcasından kaptığını anlattı.
"Babam rahmetli olduktan sonra 4 katlı apartmanı bize bıraktı ben de bir katını güvercinlerime..." sözleriyle güvercin sevgisini anlatan Karataştan, "Babam rahmetli olduktan sonra apartmanı bana ve kardeşlerime bıraktı. Diğer kardeşlerimin kendi evleri var. Bizim binamız dört katlı birinci katta bir kardeşim, ikinci katta amcam, üçüncü katta da ben oturuyorum. Dördüncü katı da daha önce kiraya vermiştim, onlar ayrılınca da kimseyi almadım, kiraya verseydim gelir elde ederdim ama ben güvercinlerime yuva yaptım çünkü onlar benim için paradan daha önemli." diye konuştu.

"Çocuklarımdan ve eşimden daha çok onlara vakit ayırıyorum"

Güvercinleriyle, ailesinden daha fazla zaman geçirdiği için eşinin kendisini kuşlarından kıskandığını ifade eden Tuncer Karataştan, şöyle devam etti:

"İşten geldikten sonra eve uğramadan direkt güvercinlerimin yanına geliyorum. Çocuklarımdan ve eşimden daha çok onlara vakit ayırıyorum. Kanat vuruşlarına vurgunum. Eşim onları kıskanıyor benden, bana kızıyor güvercinlere gösterdiğim ilgiyi onlara göstermiyor diye sitem ediyor. Çocukluğumdan beri güvercinlerime emek harcıyorum. Onları eğitiyorum. Ben güvercinin iyisini gözünden anlarım. İyi bir güvercinin gözleri parlak ve iri olmalı, canlı olmalı. Eğer gözü sönükse o güvercinden hayır gelmez. Benim için bir aşk haline geldi bu iş. Güvercinin kaç yaşında olduğunu kanatlarının altındaki tüylerden bilirim. Kanat altındaki on ikinci tüyden sonra gelen en temiz ve yeni tüy güvercinin yaşını gösterir."

Yaklaşık 200 güvercinine asgari ücretin üzerinde tutarda masraf yaptığını anlatan Karataştan, pek çok kupa kazandıkları Trakya'daki güvercin festivallerine aksatmadan katıldıklarını ifade etti.

 

Yorumlar