Gürsel Tekin'den 'bakımsız türbe' tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Peygamber Efendimiz (sav) soyundan geldiği belirtilen Seyyit Ali Efendi’nin Fatih’te bulunan türbesinin bakımsızlığına tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tekin, birçok...

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin'den 'bakımsız türbe' tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Peygamber Efendimiz (sav) soyundan geldiği belirtilen Seyyit Ali Efendi’nin Fatih’te bulunan türbesinin bakımsızlığına tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tekin, birçok tarihi alanın bilerek insansızlaştırıldığını ve bu alanların birilerine peşkeş çekildiğini söyledi.

Fatih’te bulunan, Peygamber Efendimiz’in (sav) soyundan geldiği belirtilen Seyyit Ali Efendi’nin türbesi bakımsızlıktan yıkılmak üzere. Yaklaşık 15 önce türbeyi gördüğünü söyleyen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, türbeye ilişkin basın açıklaması yaptı. Türbenin bakımsızlıktan yok olmak üzere olduğunu söyleyen Tekin, söz konusu türbeyi hem Türkiye’den hem de İslam ülkelerinden binlerce kişinin ziyaret ettiğini vurguladı. Buna rağmen son yıllarda türbenin insanların ziyaretinden uzaklaştırıldığını kaydeden Tekin, Fatih’te birçok tarihi alanın önce yıkıldığını sonra da AK Parti yandaşlarına peşkeş çekildiğini iddia etti. Seyyit Ali Efendi türbesinin de aynı akıbete uğramasından korktuğunu belirten Tekin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı göreve çağırdı.

Tekin, “Buraya baktığınızda özellikle tarihi yarımada da insansızlaştırmak ve sözüm ona kentsel dönüşüme tabi tutmak için, gözleri dönmüş türbeyi bile yok saymakla karşı karşıya oldukları için bunu kamuoyu ile paylaşmak istedim. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanı’na çağrı yapmak istiyorum. Umut ediyorum ki en kısa sürede buradaki zatın kendisine yakışır vaziyette türbenin yeniden onarılması için Diyanet İşleri el atar.” dedi.

Söz konusu türbenin kentsel dönüşüm kurbanı olup olmayacağını bilmediğini ancak birçok tarihi alanın bu kapsamda yıkıldığını söyleyen Tekin, “Biraz yukarıda Bizans’tan kalma kalıntıların nasıl yok edildiğini göreceksiniz. Bugüne kadarki uygulamalarına baktığımızda mevcut yerlerin ortadan kaldırıldığını görüyoruz. 15-20 gün önce burada dolaşırken özellikle bir vatandaşımız rica etti. Hem AKP’ye çok yakın bir iş adamının vakfına tahsis edilen yeri gösterdiler.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar