Gürsel Tekin: Hiçbir arkadaşımla aramda kırgınlık yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Mustafa Sarıgül ile arasında kırgınlık olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin: Hiçbir arkadaşımla aramda kırgınlık yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Mustafa Sarıgül ile arasında kırgınlık olmadığını söyledi. Gelecekte olağanüstü dönemler yaşanacağını ifade eden Tekin, “MİT ile ilgili olan yasa, sadece MİT ile ilgili değil, HSYK kararı ve benzer uygulamaların tamamı önümüzdeki süreçte diktatörlüğün işaretini veriyor.” dedi.

Gürsel Tekin, Kalamış’taki Wyndham Otel’de CHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Aykurt Nuhoğlu basına tanıtım toplantısı düzenledi. Tekin, program sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Mustafa Sarıgül ile aralarında bir kırgınlık olup olmadığı soruldu. Tekin, “CHP’nin farklılığı insanların kendi düşüncelerini rahatlıkla ifade etme olanağı olduğu için CHP olmuştur. Öbür türlü AKP olurdu. Bu şu demek değildir; herhangi bir arkadaşıma kırgınlık, dargınlık söz konusu değildir. Önümüzdeki günlerde CHP’nin iktidar olması için İstanbul’da ne yapması gerekirse yapacağım.” ifadelerini kullandı.

MİT ile ilgili sunulan yasa teklifine ilişkin Tekin, “MİT ile ilgili olan yasa sadece MİT ile ilgili değil, HSYK kararı ve benzer uygulamaların tamamı önümüzdeki süreçte diktatörlüğün işaretini veriyor. Bundan sonra ne yazık ki olağan dönem değil olağanüstü dönemler yaşayacağız.” şeklinde konuştu.

Seçim sürecinde güvenlik tereddüdü olduğunu söyleyen Tekin, “İşaret ettiğim iki bakanlık var. Bir tanesi İçişleri Bakanlığı diğeri Adalet Bakanlığı. Adaletimizi ve güvenliğimizi teslim ettiğimiz iki bakandan söz ediyoruz. Önümüzdeki seçim sürecini, seçim güvenliği bu iki arkadaşımızda olacak. Bu iki arkadaşımızı özellikle son bir ay ki uygulamalarına baktığınızda sadece bir şeyle meşgul oldular. Hırsızlık ve yolsuzluk yapanları korudular ve onları PR ettiler. Önümüzdeki süreçte seçim güvenliğinin bu bakanlarda olması son derece düşündürücü. Önümüzdeki dönemde şaibeli bir sonuç doğurabileceği inancı taşıyorum. Umut ediyorum ki ben yanılmış olurum. Ama yanılmayacağımı biliyorum.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar