Güroymak’ta oy kullanma işlemi başladı

Yerel seçimlerin iptal edildiği yerlerden biri olan Bitlis'in Güroymak ilçesinde oy kullanma işlemi başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giden Güroymaklılar ilçe başkanını belirlemek için yeniden oy kullanıyor. Sabah...

Google Haberlere Abone ol
Güroymak’ta oy kullanma işlemi başladı

Yerel seçimlerin iptal edildiği yerlerden biri olan Bitlis'in Güroymak ilçesinde oy kullanma işlemi başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giden Güroymaklılar ilçe başkanını belirlemek için yeniden oy kullanıyor. Sabah 07.00 itibariyle başlayan oy kullanma işlemi saat 16.00'ya kadar devam edecek.

    Yapılan itiraz üzerine Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) iptal edilerek 1 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verilen Güroymak Belediye Başkanlığı seçimi için seçmenler, saat 07.00'den itibaren sandık başına giderek oylarını kullandı. Belediye başkanlığı seçimi için 44 sandıkta oy kullanacak olan seçmenler, ilçede 5 yıl boyunca görev yapacak belediye başkanını belirleyecek.

    Oy verme işleminin saat 16.00'da sona ereceği ilçede erken saatlerden itibaren sandık başına giden vatandaşlar, seçimlerin iptal edilmesiyle ikinci kez oy kullanmaya geldiklerini belirterek hakkı olan parti ve adayın kazanmasını temenni etti.

    30 Mart'ta yapılan seçimlerde belediye başkanlığını BDP'nin adayı Mehmet Emin Özkan çok az bir fakla seçimi kazanmış, ancak AK Parti'nin adayı Hüseyin Mutlu'nun itirazı üzerine yapılan incelemenin ardından seçimde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle belediye başkanlığı seçimleri iptal edilerek 1 Haziran'da yeniden yapılması kararlaştırılmıştı.

    Oy kullanma işleminin 16.00'da sona ermesinin ardından ilçede oy sayımına başlanacak. CİHAN

Yorumlar