Güroymak’ta 'Herkes O’nu okuyor yarışmasına bin kişi katıldı

Bitlis’in Güroymak ilçesinde gerçekleştirilen Herkes O’nu okuyor yarışmasına her kesimden rekor katılım sağlandı.

Google Haberlere Abone ol
Güroymak’ta 'Herkes O’nu okuyor yarışmasına bin kişi katıldı

Bitlis’in Güroymak ilçesinde gerçekleştirilen Herkes O’nu okuyor yarışmasına her kesimden rekor katılım sağlandı. Yetişkinler, orta ve lise olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılan yarışmaya yaklaşık bin kişi katılım gösterdi.

Peygamber Efendimiz’i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen sınavda yarışmacılar hem Peygamber Efendimiz’i n(sas) hayatını idrak etmek hem de sınavda Peygamber Efendimiz’i n(sas)hayatı ile ilgili sorular doğru cevabı vermek için ter döktü. Güroymak Çağlayan Fem Dershanesinde dün ve bugün gerçekleştirilen sınav orta ve lise olmak üzere 3 ayrı kategoride yapıldı. Yapılan sınava yaklaşık bin kişi katılım gösterdi. Sınava girmek için sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri sınav salonun akın eden yarışmacıların sınava heyecanı gözlerinden okundu.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda gerçekleştirilen sınava beklentinin üzerinde katılım gerçekleştiğini belirten Sınav Koordinatörü M. Akif Çiftçi, sınavın sadece aracı olduğunu asıl amacın Peygamber Efendimiz’i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak olduğunu söyledi. Yapılan sınavla Peygamber Efendimiz’in (sas) en iyi şekilde tanındığını ve tanıtıldığını kaydeden Çiftçi, “Sınava giren tüm kardeşlerimize başarılar diliyorum. Yapılan sınavın amacı aslında Peygamber Efendimiz’i (sas) en iyi şekilde tanımak ve tanıtmaktır. İnşallah bizde bu sınavla bu amaca ulaştığımıza inanıyoruz. Çünkü ilkin sadece yarışmaya derece yapmak girdiğini belirten birçok kardeşimiz kitabı yani Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını okuduktan sonra yarışmanın asıl amacına ulaştıklarını ifade ettiler. Bu açıdan bakıldığında bu tür sınavların Peygamber Efendimiz’in (sas) en iyi şekilde tanıma ve tanıtmada oldukça önemli olduğunu görüyoruz. Yapılan bu sınav sonucunda ise dereceye giren kardeşlerimizi çeşitli ödüllerle ödüllendiriyoruz.” diye konuştu.

“AMAÇ PEYGAMBER EFENDİMİZ EN İYİ ŞEKİLDE ANLAMA VE ANLATMA”

Güroymak’ta geçen yıl yapılan 'Herkes O’nu okuyor' yarışmasının birincisi olan ve bu yılda sınava giren öğrencilerden Şeyma Ayyıldız ise geçen yıl yapılan sınavda birinci olduğunu ve umreye gittiğini hatırlattı.
Bu yılki sınavda da oldukça iddialı olduğunu ifade eden Ayyıldız, “Benim için sınav Efendiler Efendisi Peygamber Efendimiz’in hayatını idrak etmekti. Bu sınav sayesinde Peygamber Efendimizi en iyi şekilde tanıma fırsatı buldum. Yine bu sayede Peygamber Efendimiz’in hayatından aldığım örnekleri hayatımda idame etmeye başladım. Bu yüzden çok mutluyum. Ben tüm arkadaşlarımıza da mutlaka Peygamber Efendimiz’in hayatını okumayı tavsiye ediyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar