Gürcü uyruklu hırsızlık çetesi tutuklandı

Gürcü uyruklu 4 kişiden oluşan çete üyeleri Türkiye'de çeşitli illerde hırsızlık yaptıktan sonra geldikleri Nevşehir’de 4 ayrı evin kapı göbeklerini kırarak soyduktan sonra yakalandı. Adliye çıkarılan 4 zanlı tutuklanarak Nevşehir...

Google Haberlere Abone ol
Gürcü uyruklu hırsızlık çetesi tutuklandı

Gürcü uyruklu 4 kişiden oluşan çete üyeleri Türkiye'de çeşitli illerde hırsızlık yaptıktan sonra geldikleri Nevşehir’de 4 ayrı evin kapı göbeklerini kırarak soyduktan sonra yakalandı. Adliye çıkarılan 4 zanlı tutuklanarak Nevşehir Kapalı Ceza ve Tutukevi’ne gönderildi.

    Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, farklı mahallelerdeki 4 ayrı evin kapı göbeklerinin kırılarak soyulması üzerine çalışma başlattı. Hırsızlık yapılan bir evin bulunduğu apartmandaki güvenlik kamerası görüntülerinden hırsızların eşkalleri ve kullandıkları yabancı plakalı otomobili belirledi. Hırsızlık şebekesinin üyelerinden biri izinli olarak evinde bulunan bir polis memurunun kapısını çaldı. Kapıda bir süre konuşunca polis memuru durumdan şüphelendi ve 155 Polis İmdat telefonuna durumu bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Ragıp Üner Mahallesi'nde öğle saatlerinde yabancı plakalı bir aracı durdurdu. Durdurulan araçtaki şahısların daha önce güvenlik kameralarından tespit edilen hırsızlar olduğunu gören polisler, araçtaki Gürcistan uyruklu G.K, G.G, L.A ve G.L.’yi gözaltına aldı. Şahısların aracında ve üzerinde yapılan aramada kapı göbeklerini kırarak girdikleri evlerden aldıkları çeşitli elektronik eşyalar, cep telefonları, ziynet eşyaları, TL ve döviz cinsindeki nakit para ve hırsızlık yapmak için kullandıkları malzemeleri ele geçirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülerek sorgulanan şahısların bir süre önce Gürcistan'dan geldikleri ve çeşitli illerde hırsızlık olaylarına karıştıkları öğrenildi.

    Sorgularının ardından zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Nevşehir Kapalı Ceza ve Tutukevi’ne gönderildi. CİHAN

Yorumlar