‘Gurbetteki Karanfil’ adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı

Yozgat’ta faaliyetini sürdüren Beşinci Mevsim Gençlik Derneği tarafından organize edilen FKM Tiyatrosu ‘Gurbetteki Karanfil’ adlı oyunu büyük beğeni topladı.Yimpaş AVM Salonunda düzenlenen Gurbetteki Karanfil adlı tiyatro oyununu Özel...

Google Haberlere Abone ol
‘Gurbetteki Karanfil’ adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı

Yozgat’ta faaliyetini sürdüren Beşinci Mevsim Gençlik Derneği tarafından organize edilen FKM Tiyatrosu ‘Gurbetteki Karanfil’ adlı oyunu büyük beğeni topladı.

Yimpaş AVM Salonunda düzenlenen Gurbetteki Karanfil adlı tiyatro oyununu Özel Zirve Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Davut Sağır, Beşinci Mevsim Derneği üyeleri davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dernek üyesi Hanife Gür, yaptığı açıklamada, dernek olarak sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini söyledi. Gür, “Üyelerimize ve vatandaşlarımıza farklı, güzel bir gün yaşatmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Tiyatro oyunu izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Tiyatro oyunu çok güldürdü ve güldürürken de düşündürdü. Bu vesile ile FKM Tiyatrosuna ve oyuncularına çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz.”dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teşvik ettiği “Gurbetteki Karanfil” oyunun konusu şöyle: “Esra, Tıp Fakültesi’ni yeni bitirmiş ve doktorluk yolundaki en büyük engel olan tıpta uzmanlık sınavına kilitlenmiştir. Öğretmen İbrahim ile evlenmeyi kabul ettiğinde hicret edeceklerini ve hiç bilmediği bir ülkede yaşayacaklarını aklının ucundan bile geçmez. Hizmet sevdası daha evliliklerinin üçüncü gününde onları ana vatanlarından kilometrelerce uzağa, Kazakistan’a sürükler. Yokluk ve soğukla mücadele etmeyi öğrenmesi gereken çift, garip komşuları ve Türkiye’den gelen sürpriz konukları ile moral bulur. Sağlık Bakanlığı’ndan izin alıp poliklinik açan Esra ve İbrahim’in mutluluğu, İbrahim’in bir iş için Afrika’ya gidip gelmesi ile değişir. Onları ve bizleri sürprizler beklemektedir.”

CİHAN

Yorumlar