Güneydoğu'nun barış elçileri ödüllendirildi

Diyarbakır'da düzenlenen 'Barış Sürecinde Diyarbakır Kimliği' panelinde 2009 yılında hayatına kaybeden Güneydoğu'nun barış elçisi olarak tanınan Sait Özşanlı anlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Güneydoğu'nun barış elçileri ödüllendirildi

Diyarbakır'da düzenlenen 'Barış Sürecinde Diyarbakır Kimliği' panelinde 2009 yılında hayatına kaybeden Güneydoğu'nun barış elçisi olarak tanınan Sait Özşanlı anlatıldı. Panelde Özşanlı'nın, hayatını kan davalı ailelerinin barışına adadığı ve hayatta olduğu dönemde 700'e yakın davalı aileri barıştırarak toplumsal barışa önemli kattı sunduğu dile getirildi. Özşanlı'nın bıraktığı bayrağı devralan barış komisyonu üyesi Metin Özşanlı, Yahya Kamçı ve Veli Özkişi'ye birer plaket verildi.

Değirmen Dergisi tarafından Diyarbakır'da düzenlenen 'Barış Sürecinde Diyarbakır Kimliği' konulu panel Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Panelde Ercan Çağlayan 'Cumhuriyet Türkiye’sinde Diyarbakır', Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Serdar Bülent Yılmaz 'Medeniyetten maduniyete bir şehrin düşüşü', Ferman Salmış, 'Diyarbakır’da göç ve kimlik Travması', Mehmet Ali Abakay 'Suriçinden görünen Diyarbakır' ve Sakarya'dan gelen Menderes Daşkıran 'Son Diyarbakır ahisi ve Barış Elçisi Sait Özşanlı' konularında sunum yaptı.

Panelin sonunda Sait Özşanlı'nın bayrağını devralan ve bugüne kadar bine yakın davalı ve husumetli aileleri barıştıran Güneydoğu Barış Komitesi üyeleri Metin Özşanlı, Yahya Kamçı ve Veli Özkişi'ye birer plaket verildi. Komisyon üyeleri ise derginin yöneticilerine bir plaket takdim etti. Programda Diyarbakır Yeniyurt Gazetesi köşe yazarı İbrahim Evirgen'e barış levhası hediye edildi.
CİHAN

Yorumlar