Güney Marmara Kalkınma Ajansı lobi faaliyetlerini de destek kapsamına aldı

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA), başka bir destek türü olan 2014 Yılı Teknik Destek Programı'nı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Güney Marmara Kalkınma Ajansı lobi faaliyetlerini de destek kapsamına aldı

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA), başka bir destek türü olan 2014 Yılı Teknik Destek Programı'nı açıklandı. Programın 2014 yılı bütçesi 200 bin lira olarak öngörüldü. Geçen yıllardan farklı olarak lobi ve uluslararası ilişkiler kurma faaliyetleri de destek kapsamında öne çıkarıldı.

GMKA, 2014 yılı lobicilik, eğitim, danışmanlık teknik destek programının ayrıntılarını açıkladı. Program kapsamında lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma, eğitim verme ve danışmanlık sağlama konularında başvuran uygun projeler desteklenecek. Programa Balıkesir ve Çanakkale'de bulunan kamu kurumları, mahalli idareler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kâr amacı gütmeyen kooperatif ve birlikler, organize sanayi bölge müdürlükleri, küçük sanayi siteleri müdürlükleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri, endüstri bölgeleri, iş geliştirme merkezleri ve bu kurum veya kuruluşların kurduğu ya da ortağı olduğu işletmeler başvurabilecek.

Teknik destek programı, üç ana başlıktan oluşuyor. Birinci öncelik başlığı "Tarım, turizm ve yenilenebilir enerji alanında sahip olunan potansiyelin değerlendirilmesi", ikinci öncelik başlığı "Beşeri sermayenin ve sosyal yaşamın geliştirilmesi" ve üçüncü öncelik başlığı ise "Doğal kaynakların sürdürebilir kullanımı ve çevresel değerlerin korunmasına yönelik farkındalık oluşturan faaliyetler" şeklinde sıralanıyor. GMKA'nın bu program kapsamında her proje için sağlayacağı azami destek miktarı 15 bin lira olarak belirlendi. Başvurular, GMKA internet sitesindeki "Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS-PFDY)" üzerinden yapılacak. Burada müracaat formu doldurulduktan sonra ek ve destekleyici belgelerin sisteme yüklenmesi gerekiyor. Bu program üzerinden yapılmayan başvurular kabul edilmiyor. CİHAN

Yorumlar