Güney Koreliler, tatillerini 'kan kardeşi' gördükleri ülkelerde yapıyor

Güney Kore-Türkiye Dostluk, Kardeşlik ve Sevgi Birliği Grubu Başkanı Dr. Myong Hee, her bir Güney Korelinin, Türk insanına karşı vefa borcu olduğunu ve bunun bilinci içinde olduklarını söyledi. Her bir Güney Korelinin, Türkiye'yi kan kardeşi...

Google Haberlere Abone ol
Güney Koreliler, tatillerini 'kan kardeşi' gördükleri ülkelerde yapıyor

Güney Kore-Türkiye Dostluk, Kardeşlik ve Sevgi Birliği Grubu Başkanı Dr. Myong Hee, her bir Güney Korelinin, Türk insanına karşı vefa borcu olduğunu ve bunun bilinci içinde olduklarını söyledi. Her bir Güney Korelinin, Türkiye'yi kan kardeşi ülke konumunda gördüğünü belirten Hee, tatil önceliklerinin kültür turizmine yönelik olsa da esasının vefa ve minnet borcu olduğunu kaydetti.

Türk askerinin 1950 ile 1953 arası zor zamanlarında yanlarında olarak ülke topraklarında canlarını vererek kan kardeşi olduklarının altını çizen Hee, "Tatiller gelip geçicidir. Güney Kore halkı Türkiye'yi can ve kan kardeşi görüyor. Bizim tatil önceliğimiz kültür turizmi olsa da temelinde kan kardeşliği vardır. Bunu genç kuşak da yaşlı kuşak da çok iyi biliyor. Hele o günleri gören ve ayakta olanlar çok iyi biliyor kan kardeşliğini." diye konuştu.

Kan kardeşliği ve dost ülke gördükleri Türkiye'yi tanımak için yıllık ortalama 200 bin Güney Korelinin 7 ve 10 günlük turlar kapsamında Anadolu'yu dolaştığını belirten Hee, İstanbul'dan başladıkları geziye Çanakkale, İzmir, Kapadokya bölgesi, Konya, Aksaray, Denizli ve Antalya'da sonlandırdıklarını ifade etti. Antalya'da ilk tura, UNESCO koruması altında bulunan Kaş'taki Xanthos Antik Kent'te başladıklarını belirten Hee, tur bitimini Manavgat'ta, Manavgat Şelalesi ve Side Antik Kent'te, Side Antik Tiyatro ve Apollon Tapınağı'nı ziyaretle sonlandırdıklarını söyledi.

Profesyonel kokartlı turist rehberi ve Kore kültür turizmi uzmanı Halil Tutar da İstalbul'dan Antalya tatile gelen Güney Koreli turistlerin tercihlerinin, kültür turizmi yanı sıra kan kardeşi gördükleri ülke insanına vefa borçlarını ödemek olduğunu kaydetti. Tutar, bu anlayışın yaşlı Güney Korelilerde daha yüksek olduğunu ifade etti.

Tur kapsamında hayatta olan Kore gazilerini de ziyaret ettiklerini ifade eden Tutar, Güney Koreli turistlerin vefa borçlarını ödeme adına gazilerle hatıra fotoğrafı çektirmeye özel önem verdiklerini belirtti. Tutar, "Güney Korelilerde kan kardeşlik çok önemli. Pusan'da şehit yatan Türk askerinin varlığını çok iyi biliyorlar. " ifadesini kullandı.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş ise Manavgat'ın tarihi ve kültürel varlıklarının dünya gündemine taşınması ve bilinmesi için kültür turizmine önem verdiklerini kaydetti. Bu bağlamda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile birlikte geçtiğimiz günlerde Güney Kore'den gelen 10 gazeteciyi Antalya ve Manavgat'ta ağırladıklarını belirten Boztaş, yılın 12 ayı tatil yapan Güney Korelileri turizm şehrinde görmekten her zaman memnun olacaklarını dile getirdi.

Sideli Kore Gazisi Mehmet Kara (86) da bundan 4 yıl önce Almanya'da İngilizce öğretmenliği yapan Güney Koreli bir bayanın kendisini ziyaret ederek, 'sen benim büyük babamsın' diyerek elini öpmesinden hoşnut ve mutlu olduğunu söyledi. Türkiye, Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye saldırması üzerine destek için 64 yıl önce İskenderun Limanı'ndan 5 bin 90 asker göndermişti.

Güney Kore; Türkiye'nin yanı sıra savaşta asker gönderen ABD, İngiltere, Kanada, Avusturya, Kanada, Filipinler, Hollanda, Fransa, Yeni Zelanda, Tayland, Etopya, Yunanistan, Belçika ve Lüksemburg'u da kan kardeşi ülke görüyor.

CİHAN

Yorumlar