Güney Koreli gazetecilere Manavgat destinasyonu tanıtıldı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) İşbirliği ile Antalya'da turizmin 7 aydan 12 aya yayılması ve Güney Koreli turistlerin bölge destinasyonuna ilgilerinin arttırmak için 10 gazeteci dünyaca ünlü Manavgat...

Google Haberlere Abone ol
Güney Koreli gazetecilere Manavgat destinasyonu tanıtıldı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) İşbirliği ile Antalya'da turizmin 7 aydan 12 aya yayılması ve Güney Koreli turistlerin bölge destinasyonuna ilgilerinin arttırmak için 10 gazeteci dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'nde ağırlandı.

Güney Koreli gazetecilerin ağırlanmasını MATSO – BAKA işbirliği ile yapıldığı belirtildi. 13 Haziran'da Manavgat'a gelen Güney Koreli gazeteciler, 17 Haziran'a kadar ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret edeceği belirtildi.

Manavgat Şelalesi'nde Koreli gazetecilerle bir araya gelen MATSO Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Güneş ve Hüseyin Akın, BAKA Dış İlişkiler Birim Başkanı Mehmet Pehlivan, uzmanlar Muhsin Vural ve Sadettin Dikmen eşlik etti.

MATSO Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Güneş, yaptığı konuşmada, oda olarak Koreli gazetecileri buradan ağırlanmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Koreli heyete Manavgat ve ilçe turizmi ile ilgili bilgiler veren Güneş, "İlçe olarak yılda yaklaşık 4 milyon turist ağırlıyoruz." dedi. Manavgat’ın nüfusunun 208 bin civarında olduğunu anlatan Güneş, ilçede yaklaşık 200 bin civarında turizm belgeli yatak sayısı olduğunu vurguladı. Manavgat’ın en önemli gelir kaynağının turizm olduğunu kaydeden Güneş, tarım ve ticaretin de önemli gelir kaynaklarından olduğunu ifade etti. Manavgat ve Side bölgesinde 1960 yılında turizme başladığını ve ülkede turizme başlayan yerlerden birisi olduğunu söyleyen Güneş, bölgede turizmin hızla geliştiğini anlattı.

Konuşmanın ardından Koreli heyete MATSO tarafından hazırlanan ve Manavgat ürünlerinden oluşan hediye paketi takdim edildi. CİHAN

Yorumlar