Gümüşhane Üniversitesi'nden Gül ailesi için hatıra ormanı

Gümüşhane Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eşi Hayrunnisa Gül'ün anısına hatıra ormanı oluşturuldu. Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'ün 16 Kasım 2013 tarihindeki ziyaretlerinde mevsim şartları nedeniyle ağaç dikiminin yapılamadığını...

Google Haberlere Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi'nden Gül ailesi için hatıra ormanı

Gümüşhane Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eşi Hayrunnisa Gül'ün anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'ün 16 Kasım 2013 tarihindeki ziyaretlerinde mevsim şartları nedeniyle ağaç dikiminin yapılamadığını belirten Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın bu etkinliği Dünya Çevre Günü kapsamında haziran ayında gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Üniversite sosyal tesisleri arkasındaki alanda gerçekleştirilen fidan dikim törenine katılan Rektör Günaydın, Orman Bölge Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden temin edilen çeşitli türlerde toplam 2 bin 500 fidanı kampüsün değişik alanlarına diktiklerini söyledi.

Çevre bilinci ve ağaçlandırma faaliyetlerinin önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve eşleri Hayrunnisa Gül Hanımefendi 16 Kasım 2013 Tarihinde üniversitemizi ziyaret etmişlerdi. O gün kendilerine üniversite olarak ziyaretin anısına bir hatıra ormanı oluşturacağımız sözünü vermiştik. Ancak mevsim şartları bu sözümüzü o günlerde gerçekleştirmemize imkan vermedi. Biz de bu sözümüzü Dünya Çevre Günü kapsamında haziran ayında gerçekleştirdik. Hem Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Eşleri Hayrunnisa Gül Hanımefendiye vermiş olduğumuz sözümüzü yerine getirmenin hem de bu anlamlı günde böylesine bir etkinliği gerçekleştiriyor olmanın verdiği çifte mutluluğunu yaşıyoruz. Bir an önce kampüs alanımızın tamamını ağaçlandırmak istiyoruz. Bu etkinlik, bu isteğimizin gerçekleşmesi açısından önemli bir adım oldu. Diğer boş kalan alanlarımızda da kısa sürede ağaç dikimi çalışmalarını yaparak yeşil bir kampüsü ülkemize kazandırmak istiyoruz. Gelecek nesillerimize yaşanabilir alanlar bırakmak bizim en büyük temennimiz ve bunun için gayret ediyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar