Gümüşhane Üniversitesi'nde ikinci mezuniyet sevinci

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) 6. yılında bin 540 öğrencisini törenle mezun etti. Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademir, Adalet Komisyonu Başkanı Asabil Yırtıcı, İl Emniyet...

Google Haberlere Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi'nde ikinci mezuniyet sevinci

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) 6. yılında bin 540 öğrencisini törenle mezun etti.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademir, Adalet Komisyonu Başkanı Asabil Yırtıcı, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, protokol üyeleri ve öğrenci yakınlarının katıldığı törende konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, "Bugün hem üniversitemiz hem de mezunlarımız için hedeflerimize ulaştığımız, çalışmalarımızın meyvelerini aldığımız mutlu bir gündür. Zira üniversitemizin hedefi iyi bir eğitimle öğrencilerimizi mezun ederek ülkemizin hizmetine sunmak iken, öğrencilerimizin hedefi iyi bir eğitim alarak mezun olmak ve yeni bir hayata başlamaktı. Bu gün her iki hedefi de gerçekleştirdik." dedi.

288 idari ve 580 akademik personelle eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Rektör Günaydın, ikinci mezuniyet mutluluğunu yaşatan öğrencilerine, "Sizler yeni kurulan bir üniversitenin kuruluş yıllarına tanıklık ettiniz. Bu nedenle sizler bu üniversitenin çok özel mezunlarısınız. Buradaki anılarınız hayatınız boyunca sizler için özel olacak. Bugünden itibaren üniversiteniz ile aranızda fiziksel bir mesafe oluşmaya başlayacak olsa da sizler her geçen gün büyüyen GÜ ailesinin birer bireyisiniz. Zira, elinizdeki diplomalar bu üniversitenin bir hissedarı olduğunuzu göstermektedir. Üniversiteniz ne kadar büyür ve değerli hale gelirse sizin hisse senedinizde değer kazanacaktır. Sizler başarılı birer iş adamı olarak üniversitenize katkı yaptığınızda hisseniz daha da değer kazanacaktır. GÜ sizleri bundan sonraki hayatınızda da izleyecek ve sizlerde üniversitenizi izlemeye devam etmelisiniz. Arkanızda, gittiğiniz her yerde sürekli gelişerek sizlere güçlü bir referans olan ve sizlerin fedakar ve gayretli çalışmalarınızla markalaşan bir üniversite olduğunu unutmayınız." şeklinde konuştu.

Gümüşhane Valisi Dr Yusuf Mayda ise GÜ'ni 6 yıllık kısa sürede Türkiye çapında bir üniversite haline getirdiği için Rektör Günaydın ve ekibine teşekkür etti. Mayda, mezun olan öğrencilere de bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Gümüşhane Üniversitesi 2013-2014 yılı okul 1.si Hemşirelik Bölümü öğrencisi Özge Öztürk, ortak sevinci paylaşmak için bir araya geldiklerini kaydederek kendilerine destek olan başta anne babaları olmak üzere öğretmenlerine teşekkürlerini iletti. Öztürk'ün mezuniyet kütüğüne plaka çakması ve sportif müsabakalarda dereceye girenlere ödül verilmesinin ardından yemin eden öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın gururunu yaşadı.

13 bin 500 öğrenciye hizmet veren ve önümüzdeki yıl 15 bin öğrenciyi aşmayı planlayan üniversitede 6 fakülte, 2 yüksek okul, 8 meslek yüksek okulu, 2 enstitü ve iki araştırma merkezi bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar