Gümüş Koleji 16. mezunlarını törenle uğurladı

Hatay Dörtyol Gümüş Koleji 16. mezunlarını okul bahçesinde düzenlenen törenle uğurladı.17 yıl önce kurulan ve şu ana kadar yüzlerce öğrenci mezun eden Özel Gümüş Koleji 2013-2014 eğitim öğretim yılında da 54 öğrencisini mezun etti....

Google Haberlere Abone ol
Gümüş Koleji 16. mezunlarını törenle uğurladı

Hatay Dörtyol Gümüş Koleji 16. mezunlarını okul bahçesinde düzenlenen törenle uğurladı.

17 yıl önce kurulan ve şu ana kadar yüzlerce öğrenci mezun eden Özel Gümüş Koleji 2013-2014 eğitim öğretim yılında da 54 öğrencisini mezun etti.

Okul bahçesinde gerçekleşen mezuniyet programında veliler adına konuşma yapan öğrenci velisi Ahmet Kandır, "Bu güne kadar en isabetli yaptığınız iş ne?' diye sorulursa vereceğim cevap çocuklarımı bu okullara göndermek olduğunu düşünüyorum. İnsanların parası olabilir, çocuğu için en iyi İngilizce, en iyi matematik öğretmeni tutabilir ama iyi bir rehber öğretmen tutamaz. Eğitim her yerde alınabilir ama öğretim her yerde alınamaz. Günümüz koşullarında bu mümkün değil. Günümüzde uyuşturucu yaşının 11'lere düştüğü, bütün ahlaksızlıkların televizyon ekranlarında makulmuş gibi gösterildiği bir dönemde bu okullarda çocukların sigara dahi içmemeleri için her türlü fedakarlığı yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Ergun ise şunları söyledi: "Herkesin ortak noktası; ülkemizde bir problemin olduğu, insanlar dünyada nasıl mutlu ve huzurlu yaşama yönünde bir çıkmaz içerisindeler. Şu anda buradan mezun olan kardeşlerimize ve ardından gelecek olanları dünyanın dört bir tarafında bekleyen insanlar var. Dünyanın dört bir yanında dürüst işçinin alın teri kurumadan parasını verecek işadamları bekleyen işçiler var. Kendilerine ağabeylik, ablalık, öğretmenlik yapacak sizleri bekleyen binlerce öğrenci var. İşte bunlara sahip çıkacak sizin gibi fedakar öğrenciler bu kurumlardan almış olduğunuz eğitim ve öğretimle onlara ışık olacaksınız."

Bu müesseseleri yaparken ortak bir noktada buluştuklarının altını çizen Ergun, sözlerine şöyle devam etti: "Sizler bir şeyler konusunda ikna oldunuz. Bizlere destek verdiniz, bizlere güvendiniz, bizler de bu güveninizi boşa çıkarmadık. Bu okullar açılmadan önce bilim olimpiyatları diye bir şey bilmezdik, bu okullar sayesinde bunları gördük. Bu okuldan mezun olan bir öğrencimiz fizik olimpiyatlarında dünya birincisi olarak ülkemize altın madalya kazandırdı. Biz 17 yıldır burada yetiştirdiğimiz çocuklarımıza hiçbir zaman devletine düşman olsun diye, milletimize terörist olsun diye, bunlara haşhaş verip haşhaşi olsun diye bir şey yapmadık. Ama ne yazık ki son zamanlarda hak etmediğimiz ithamlarla karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. Sizlerle biz evlerinizde karşı karşıya gelip oturduk, karşılıklı ziyaretlerde bulunduk, çocuklarınızı bizlere yatılı olarak verdiniz, hangisine bir yanlışımız oldu? 17 senedir buradan mezun ettiğimiz yüzlerce çocuğumuz içerisinde devletin bir camına taş atan, komşusunun tavuğuna kış diyeni gördünüz mü? Bir tane emanete ihanet eden, hırsızlık yapan çocuğumuzu gördünüz mü? Biz şimdiye kadar böyle bir şey yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Şu yetişen çocuklar buna şahittir."

Gazetelerdeki, televizyonlardaki ithamların kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Ergun, "Bunlar kalbimizi yaralıyor. Biz inanıyoruz ki bunu da herkes görüyor ve Cenab-ı Allah da bunu biliyor. Bu çocuklarla milletimiz, devletimiz daha güçlensin diye, dünyanın 140 ülkesine gitsin orada şanlı bayrağımızı dalgalandırsın diye, Efendimiz'in ahlakını, terbiyesini, duruşunu, babalığını, ticaret adamlığını göstersin diye gayret ettik ve etmeye devam edeceğiz. Bu günler de geçecek amma ileride bu günleri kitaplar yazacak, bunların belgeselleri yapılacak. Bize bu iftiraları atanlar, yalan söyleyenler, çocuklara haşhaşi diyenler, terörist diyenlerle Allah'ın huzurunda o zaman görüşeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından mezuniyet pastası kesilerek, okul idaresi tarafından hazırlanan plaketler veliler tarafından öğrencilere verildi. CİHAN

Yorumlar