Gültan Kışanak: Soma'deki acıyı Diyarbakır'da hissediyoruz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan acıyı kendi yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Kışanak,”Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak elimizdeki bütün imkanları seferber...

Google Haberlere Abone ol
Gültan Kışanak: Soma'deki acıyı Diyarbakır'da hissediyoruz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan acıyı kendi yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Kışanak,”Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak elimizdeki bütün imkanları seferber etmeye hazırız. Sadece arama kurtarma faaliyetleri için değil yürütebilecek her türlü sosyal dayanışma faaliyetlerinin içerisinde yer almak katkı sunmak ve oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarma istiyoruz.“ dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiği göçükle ilgili Belediye binasının önünde basın toplantısı düzenledi. Belediye binasına siyah bayrak asan BDP'li Belediye, Türk bayrağını da yarıya kadar indirdi.

Eş Başkanı Gültan Kışanak, Manisa’nın Soma İlçesinde yerin en derinliklerinden gelen haberle sarsıldıklarını ifade etti. Türkiye’nin iş kazalarına tanık olmuş bir ülke olduğunu belirten Kışanak, ”Bizler Diyarbakır’dan bu acıyı yüreğimizde hissettiklerimizi ifade etmek istiyorum. Bu hepimizin acısıdır. Soma’da yaşanan bu trajedi hepimizin yüreğini dağladı. Bu büyük felakette yaşamını yitiren tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Ve hala maden ocağında olan kardeşlerimizi de umutla sabırla sağ salim kurtulmalarını bekliyoruz, umut ediyoruz. Belki teknik olarak yaşanan olayın boyutu itibariyle umutlu olmak çok kolay değil. Ama biz umutlu olmak istiyoruz. Oradan kardeşlerimizin sağ salim kurtulmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Olayın boyutlarına ilişkin bir değerlendirme yapmak istemediklerinin altını çizen Kışanak, konu ile ilgili ilgili kurumlar bir değerlendirme yapacaklarını umut ettiklerini anlattı. Kışanak, ”Bu kadar sarsıcı ve bu kadar büyük acıyı yaşamamıza neden olan bu olayın sorumluların nedenlerini açığa çıkartması ve tartışması süreçlerin yaşanması olması gerekendir. Diyarbakır adına Türkiye’deki tüm işçi kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Olayın duyulması üzerine yerel yönetimlere ulaşmak için büyük bir gayret sarf ettiklerini vurgulayan Kışanak, ”Belediye başkanlıklarımıza, Kaymakamımıza ve Valimize ulaşmak için büyük bir çaba içerisinde olduk. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak elimizdeki bütün imkanları seferber etmeye hazırız. Sadece arama kurtarma faaliyetleri için değil yürütebilecek her türlü sosyal dayanışma faaliyetlerinin içerisinde yer almak katkı sunmak ve oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarmak istiyoruz. Bu konuda Diyarbakır halkı ve yerel yönetimleri göreve hazırdır. Soma’da yaşanmış olayı tıpkı Diyarbakır’da yaşanmış olarak hissediyoruz.“ dedi.

Eş Başkan Fırat Anlı ise Soma ilçesinde yaşayan dramı en iyi anlayan kentlerden birisi olduklarını söyledi. Yüreğimizdeki acıyı paylaşmak için buradan tüm yüreğimizi Sama’ya gönderdiklerini ifade eden Anlı, ”Bugün bizler Somayız. Bizler o madenin altında göçükte kalan maden işçileriyiz. Diyarbakır olarak elimizden geleni yapmanın arayışı içerisinde olduğumuzu dün akşam yetkilere ifade etmeye orada bu çalışmaları yürüten ekibe ulaştırmaya çalıştık ancak oradaki koordinasyonu henüz buna cevap verebilecek olmamasından kaynaklı iletişim nitelikli ölçüde kullanılamadı. Ama kendilerine mesajımızı gönderdik. Diyarbakır’da bulunan arkadaşlarımızın arama kurtarma ekiplerimizin bu çalışmalarımızda yer alması istediğimizi kendilerine paylaştık. Maalesef bundan sonra iyi haber çok zor alınacak gibi görünüyor. Ama biz umudumuzu ve inancımızı korumaya devam ediyoruz. Tek bir insanın ve madencinin kurtulması hepimizin en büyük dileği. Yaşanan acılara ortak olduğumuzu belirtme isterim.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar