Gültan Kışanak: Çüngüş’te BDP kazanacak

BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Gültan Kışanak, kısa süre önce AK Parti’den istifa ederek BDP’ye geçen Çüngüş Belediyesi’ni kazanacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Gültan Kışanak: Çüngüş’te BDP kazanacak

BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Gültan Kışanak, kısa süre önce AK Parti’den istifa ederek BDP’ye geçen Çüngüş Belediyesi’ni kazanacaklarını söyledi. Kışanak, “Çüngüş'te BDP kazanacak" dedi.

BDP’nin seçim çalışmaları kapsamında Çermik ve Çünğüş’e gelen Kışanak, halka seslendi. Kışanak, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz ve BDP PM Üyesi Abdullah Kaya ile birlikte Çüngüş'ü ziyaret etti. Çüngüş Belediyesi İlçe Eş Başkan adayları tarafından konvoyla karşılanan adaylar Çüngüş meydanında coşkulu kitleyle karşılandı. Burada halka seslenen BDP İl Eş başkanı Mehmet Emin Yılmaz, Çüngüş’teki bu bayram havasının seçimden sonra da devam etmesini dileyerek, seçim kampanyası boyunca yalnız bırakmadıkları Çüngüş halkının yaptığı çalışmalarla verdikleri moralden dolayı kutladı. Bugüne kadar başka partilerin iktidarı altında bir süreç yaşayan Çüngüş’ün iradesinin artık açığa çıktığını söyleyen Yılmaz, "Çüngüş'ün mevcut siyasal urumu ortadadır. Artık Çüngüş'ü hak ettiği yere getireceğiz" diye konuştu.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkan Adayı Gültan Kışanak ise "Biz buraya miting yapmak için değil, seçim sürecinde yaptığınız çalışmalardan ötürü sizlere teşekkür etmeye geldik" dedi. 30 Mart akşamına kadar bu coşkuyu, heyecanı korumalarını isteyen Kışanak şöyle konuştu: "Herkesin iradesi kendi elindedir. İradenizi kimseye rehin olarak vermeyin. Kimsenin sizin yerinize oy kullanmasına izin vermeyin. Bizim gönlümüzden geçen BDP'ye oy vermenizdir. Çünkü BDP kadınların, çocukların, esnafın, gençlerin yani sizin partinizdir. Birlikte başaramayacağımız hiçbir şey yoktur."
Seçim kampanyası sürecinde Çüngüş'e 4. kez geldiğini hatırlatan Kışanak, 31 Mart sabahı kazandıkları zaferi kutlamak için Çüngüş'e geleceklerini belirten Kışanak, “Biz seçim zamanı gelip sonra ortadan kaybolan partilere benzemeyiz. Sizi yalnız bırakmayacağız. Bundan sonra iş makinelerimiz buradan çıkmayacak" dedi.
CHP ve AKP'nin adaylarına seslenen Kışanak, "Biz hesabımızı yaptık, çalışmalarımızı tamamladık. Çüngüş'te BDP kazanacak. Onun için emeğiniz boşa gitmesin. Gelin elele verip, katkı sunarak, Çüngüş için ne gerekiyorsa onu yapalım. Bizim için siyasi partiler değil Çüngüş halkının huzuru, mutluluğu önemlidir." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar