Gülen Yüzler'e Motivasyon

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı öncesinde Gülen Yüzler öğrencilerine Sınav Başarısı ve Motivasyon semineri verildi.

Google Haberlere Abone ol
Gülen Yüzler'e Motivasyon

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı öncesinde Gülen Yüzler öğrencilerine Sınav Başarısı ve Motivasyon semineri verildi. Seminere konuşmacı olarak Psikolojik Danışman İzzet Özer katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesindeki Gülen Yüzler öğrencileri sınava hazırlanıyor. Öğrencilerin sınavda daha başarılı olabilmeleri için düzenlenen seminer, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi Salonu'nda yapıldı. Semineri izleyen BEF Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, yaşamış olduğumuz çağın bilgi çağı olarak adlandırıldığını belirterek, "Kuşkusuz bilgi her dönemde önemli bir kıymete sahip olmuştur; ancak mesleki branşlarda uzmanlık alanları geçmişte bir miktar sınırlı idi. Artık uzmanlaşmanın hâkim olduğu bir döneme girdik. Bugün organize sanayi bölgesine gidildiğinde birçok fabrikanın kapısında eleman aranıyor ilanları görülüyor. Bir taraftan da pek çok insanın iş aradığına şahit oluyoruz. Artık her işi yaparım diyenin hiçbir iş yapamadığı bir çağda yaşıyoruz" dedi. Bu çağın bilgisiyle donanmak ve mesleki alanlarda yetişmek gerektiğini dile getiren Tuzcuoğlu, "Sizler şimdi eğitim çağındasınız. Kendi kabiliyetlerinize paralel birtakım hedefler belirlemeniz ve o hedefler doğrultusunda çalışmanız gerekiyor. Uzmanlaşma alanları çok genişledi, çünkü bilgiye dayalı iş çoğaldı. Şimdi bir sınav arifesindesiniz. Sınavın gereği; gayret etmektir, çalışmaktır, emek vermektir, mücadele etmektir" diye konuştu.

Seminere konuşmacı olarak katılan Psikolojik Danışman İzzet Özer de konuşmasına 28 Nisan'da yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda Gülen Yüzler öğrencilerinin yüzünün gülmesini temenni ederek başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin sunmuş olduğu imkânlara vurgu yapan Özer, "Bu imkânları sizler için seferber eden belediyemize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi. Genç insanın, dinamik ve aksiyonel insan anlamı taşıdığını ifade eden İzzet Özer, "Genç insan gerçekten ideal sahibi insandır. Hayata mührünü vurmak için, vizyon sahibi olan insandır. Bir şey istiyorsanız bedel ödeyeceksiniz ve alnınız terleyecek" diye konuştu. İzzet Özer, sınavdaki başarı için gerekli olan motivasyonun nasıl sağlanabileceği hakkında açıklamalarda bulundu. 

Yorumlar