Gülen aleyhine yazı yazan 75 yaşındaki Ulutaş cezaevine gönderildi

Fetullah Gülen aleyhine yazdığı yazı nedeniyle örgütün hedefi haline gelen 75 yaşındaki Molla Emin Ulutaş tutuklanarak cezaevine gönderildi

Google Haberlere Abone ol
Gülen aleyhine yazı yazan 75 yaşındaki Ulutaş cezaevine gönderildi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Batman'da 75 yaşındaki Molla Emin Ulutaş (Mele Eminê Botiki), namaz kılmak için gittiği mescitte gözaltına alındı.

İLKHA'da yer alan son dakika haberine göre namaz kılmak için gittiği mescitte polisler tarafından gözaltına alınan Ulutaş, mahkeme tarafından verilen 3 yıl bir ay 15 gün hapis cezası nedeniyle cezaevine gönderildi.

Diyanet İşleri Başkanlığında 30 sene vaiz ve murakıp olarak çalışarak emekli olan Ulutaş, emekliliği sırasında gazetelerde yazılar yazarak birçok yerde sohbetler yaptı. Ulutaş, tercümeler yapıp kitaplar yazdı. Hayat İlmihali isminde bir eseri olan Ulutaş, Temel Şafii Fıkhı Ehyar kitabınıda Türkçeye çevirdi.

2003 yılında kurulup, 2011 yılında feshedilen Toplumsal Hakları ve Değerleri Koruma, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Toplum-Der) Batman Şubesi üye ve müdavimlerinden oluşan ve aralarında Molla Emin Ulutaş'ın da bulunduğu 12 kişiye, toplam 56 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. 

Daha önce İLKHA'ya konuşun Ulutaş, "Fethullah Gülen kime hizmet ediyor?" diye bir yazı yazdığı için kendisinin de cezalandırıldığını söylemişti.

Yorumlar