GTO, İKA desteklerine yönelik proje yazma eğitimi düzenleyecek

2014 yılında toplam 12 milyon 500 bin TL’lik mali destek sunacak olan İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), desteklerle ilgili Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyelerini bilgilendirdi.

Google Haberlere Abone ol
GTO, İKA desteklerine yönelik proje yazma eğitimi düzenleyecek

2014 yılında toplam 12 milyon 500 bin TL’lik mali destek sunacak olan İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), desteklerle ilgili Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyelerini bilgilendirdi. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Eyüp Bartık, İKA desteklerine yönelik proje yazma eğitimi düzenleyeceklerini söyledi.

Toplantıda konuşan Bartık, Türkiye’de KOBİ’lerin toplam istihdamın yüzde 76’sını, toplam ihracatın ise yüzde 63’nü gerçekleştirdiğini vurgulayarak, “KOBİ’lerimiz istihdamın, üretimin ve ihracatın belkemiği durumundadır. KOBİ’lerimizin varlıklarını sürdürebilmeleri ve yeni yatırımlar yaparak istihdama ve ihracata katkıda bulunmalarının devamının sağlanması büyük önem arz etmektedir.” dedi.

Bartık, “GTO olarak, KOBİ’lerimizin bu teklif çağrısından azami derece faydalanmalarının sağlanması amacıyla KOBİ Gelişim Merkezimiz tarafından 15-16-17 Ocak 2014 tarihlerinde proje yazma eğitimi düzenlemeyi planlıyoruz. Bu eğitim ile KOBİ’lerimiz 3 gün boyunca proje yazma konusunda yoğun bir eğitime tabi tutulacak olup, KOBİ’lerimizin kendi projelerini yazmaları hususunda desteklenmesi amaçlamaktayız.” açıklamasında bulundu.

Bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kültür-turizm, sosyal kalkınma, sağlık, tarıma dayalı sanayi ve ekonomik kalkınma başlığı altında hazırlanacak projeler için tahsis edilecek kaynak miktarının 12 milyon 500 bin TL olduğunu dile getiren İKA Uzmanı Serap Özen de mali destek programlarına son başvuru tarihinin 17 Şubat olduğunu hatırlattı. CİHAN

Yorumlar