Göz kapağı sarkması baş ağrısına sebep olabilir

Dünyagöz Antalya’dan Opr. Dr. Levent Ölmez, göz kapağı sarkmasının baş ağrısına neden olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Göz kapağı sarkması baş ağrısına sebep olabilir

Dünyagöz Antalya’dan Opr. Dr. Levent Ölmez, göz kapağı sarkmasının baş ağrısına neden olduğunu söyledi. Bu durumun göz kapağını dengelemek için sürekli kaşları kaldırma isteğinden kaynaklandığını açıklayan Ölmez, göz kapağının estetik açıdan önemli olsa da asıl görevinin gözü korumak olduğunu belirtti.

"Gözler bir evin penceresi ise göz kapakları bu pencerelerin panjurlarıdır" diyen Ölmez, dışarının görülebilmesi açısından panjurun açık olması gerektiğini vurguladı. Vücudun en ince deri bölgesi olan üst göz kapağının cildin esnemesine bağlı olarak zaman içerisinde sarkmaya başladığını belirten Ölmez, kişiye yorgun ve yaşlı bir ifade veren üst göz kapağı sarkmasının kirpiğin üzerinden taşarak görme alanını daralttığını kaydetti. Göz kapağı sarkmasına genetik faktörlerin yanında alerjik hastalıklar ve uzun süreli lens kullanımının da sebep olabileceğini anlatan Opr. Dr. Levent Ölmez, bu durumun sosyal yaşamı olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

Opr. Dr. Levent Ölmez, cildin yapısının da göz kapağı sarkmasında risk oluşturduğunu belirterek “Bazı kumaşlar zamanla sarkmaya nasıl müsaitse bazı kişilerin ciltleri de kolay sarkmaya müsaittir. Göz kapağı sarkması sadece estetik açıdan değerlendirilmemeli. Kişilerin yapılacak ameliyatla göz kapakları üzerindeki ağırlık hissinden de kurtulur. Göz kapağı sarkması tedavisine kadınlar daha çok başvuruyor.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar