Görmez, Özgecan'ın ailesini ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve eşi Hatice Görmez, Özgecan Aslan'ın ailesini ziyaret ederek,baba Aslan'a iyilik ödülünü teslim etti

Google Haberlere Abone ol
Görmez, Özgecan'ın ailesini ziyaret etti

Görmez, ziyarette, Özgecan'a Allah'tan rahmet, baba Aslan, anne Songül, kardeşler Beste ve Barış Ali'ye başsağlığı diledi. Görmez'in benzeri Hatice Görmez'in duygulandığı görüldü.

Mehmet Görmez, yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in de çocuklarından Hazreti Fatıma dışındakileri hayattayken kaybettiğini hatırlattı.

Görmez, "Sadece Fatıma, kendisinden 6 ay sonra vefat etti. Bir buçuk yaşındaki çocuğu İbrahim vefat ettiği süre gözlerinden yaşlar aktı. Ona, 'Sen de mi ya Resulallah' dediklerin, 'Kalpler hüzünlenir, gözler yaşarır fakat biz Allah'ın razı bulunmadığı hiç bir şeyi söylemeyiz. Üzgünüz, hüzünlüyüz, mahzunuz fakat Allah'ın razı olmayacağı hiç bir şeyi söylemeyiz' dedi" diye konuştu.

Millet şekilde Aslan ailesinden fazla fazla şey öğrendiklerini belirten Görmez, şöyle devam etti:

"Mehmet bey, Allah sizden razı olsun, en iri acılardan acıma devşirdiniz. Sizler tıpkı sürede bu millete iri bir ders verdiniz. Biz, Özgecan kardeşimizi rahmetle anarken yalnızca onun acı hatırasını yad etmek değil, tıpkı sürede onun ebediyete intikaliyle bundan sonra hiç bir Özgecanımızın, hiç bir kızımızın, kadınımızın asla böyle bir zulme maruz kalmaması için her vakit ortak çalışmalıyız. Hepimiz gerçekte milletçe mahcubuz, mahzunuz nedeniyse bir genç kızımıza göstermemiz gereken saygıyı, merhameti toplumumuza tam şekilde anlatmada kusurlarımız oldu. En acı zamanınızda yalnızca kendi kızınız Özgecan'ı düşünmediniz, öteki Özgecanları düşündünüz ve bundan böyle bu topraklarda hiç bir Özgecana böyle bir elin uzanmaması yolunda milleti birliğe, beraberliğe çağırma ettiniz. Onun için Allah sizlerden razı olsun. Yavrumuzu cennetinde sevgili Peygamberimizin çocuklarıyla ortak etsin ve bir daha da bu topraklarda hiç bir Özgecanımız böyle bir zulme maruz kalmasın inşallah."

Görmez, yaşanan acıdan ulus şekilde iri bir ders çıkardıklarını aktararak, "Mehmet Aslan ve hanımefendi, bu konu hakkında bundan böyle bir simgeye dönüşmüştür. Bundan sonra kendi eşine veya herhangi bir kadınımıza şiddeti zihninden geçiren us sahibi herkes, sizin o en kederli zamanlarınızda söylediğiniz o hikmetli sözleri hatırlayacaktır diye düşünüyorum, ümit ediyorum, hepinizden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Baba Aslan da ziyareti için Görmez ve eşine teşekkür ederek, benzer olayın bir daha yaşanmamasını diledi.

Allah'ın, bütün dünyada barış, huzur, huzur ve güvenliğin tesis edilmesini istediğini aktaran Aslan, şunları söyledi:

"Bunun için de görevlendirdiği kulları vardır. Bütün dünyadaki bu acıları analara, çocuklara yaşatanların güçleri yalnızca bir nefesten ibarettir. İkinci nefesi alamadıkları takdirde güçlerinin hiç bir işe yaramadığını başkalık ederek barıştayken teslim olmaları hem kendi nefisleri için hem de bütün insanlığın hayrı için en doğrusudur. Bu açıdan kavganın bittiği gün, bugündür. Bugün teslim olmayanlar, yarın fazla fazla geç kalacaklar. Şüphesiz ki yeryüzünde ve gökyüzünde sayısını yalnız Allah'ın bildiği kadar kulları mevcuttur. Bu olgular da Allah'ın aciz, yoksul kullarının emrine verilmiştir. Bu açıdan bundan böyle her insanın yalnızca Allah'a kulluk etme bilinciyle Allah'ın yolunda hizmetkar olma vakti gelmiştir."

Görmez, ziyarette, Türkiye Diyanet Vakfı'nca bu sene ilk defa düzenlenen "Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri'' törenine hastalığı sebebi ile katılamayan baba Aslan'a, layık görüldüğü "iyilik" ödülünü verdi.

Görmez'e ziyaretinde, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve benzeri Kevser Çakacak da eşlik etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar