Görmez: Camileri hedef alan zihniyet birlikte yaşama hukukumuza aykırıdır

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, camileri hedef alan zihniyetin birlikte yaşama hukukumuza aykırı olduğunu söyledi.Görmez, önceki gün Esenyurt’ta Caferilere ait yakılan Muhammediye Camii ziyareti çıkışında, cami avlusunda toplananlara...

Google Haberlere Abone ol
Görmez: Camileri hedef alan zihniyet birlikte yaşama hukukumuza aykırıdır

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, camileri hedef alan zihniyetin birlikte yaşama hukukumuza aykırı olduğunu söyledi.

Görmez, önceki gün Esenyurt’ta Caferilere ait yakılan Muhammediye Camii ziyareti çıkışında, cami avlusunda toplananlara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında, camiye yönelik saldırıyı sert bir dille kınayan Görmez, "Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi sebeple olursa olsun, herhangi bir dinin mabedine yapılan ve yapılacak her türlü saldırıyı telin ediyorum. Bu hiçbir müminin kabul edebileceği bir şey değildir. Bu caminin adı Muhammediye Camisi. Kendisini Hz. Muhammed aleyhi selama nispet eden bir zihnin böyle bir şey yapması mümkün değildir.” dedi.

Konuşmasının devamında ‘Mescitler Allah’ındır’ ayetini hatırlatan Görmez, “Mescitler Allah’ındır. Allah’ın mescitlerine uzanan herhangi bir elin Müslüman eli olması mümkün değildir. Bunu açıkça ifade ediyorum.“ diye konuştu.

Camileri hedef alan bir zihniyetin dini mübin-i İslam’a ait olamayacağına vurgu yapan Görmez, “Böyle bir zihin bu topraklarda birlikte kurduğumuz medeniyete, birlikte kurduğumuz yaşama ahlakına, birlikte yaşama hukukuna aykırıdır. Böyle bir şeyi bir Müslümanın kabul etmesi mümkün değildir. Biz bu tür hareketleri hastalıklı bir zihnin ürünü olarak kabul ediyoruz.” ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar