Görme engelliler otistik engelli çocuklara moral verdi

Türkiye Beyazay Derneği Bafra Şube Başkanı Fatih Uyanık ve yönetim kurulu üyeleri, 2 Nisan-2 Mayıs 2014 tarihleri arası 'Dünya Otizm Farkındalık Günü' kapsamında, Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Görme engelliler otistik engelli çocuklara moral verdi

Türkiye Beyazay Derneği Bafra Şube Başkanı Fatih Uyanık ve yönetim kurulu üyeleri, 2 Nisan-2 Mayıs 2014 tarihleri arası 'Dünya Otizm Farkındalık Günü' kapsamında, Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Üyeler, amaçlarının her 150 çocuktan birini etkileyen otizme dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti.

Ziyaretten memnun kaldıklarını belirten Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Dursun Dündar, "Buraya gelmekle bizleri çok mutlu ettiniz. Nazik ziyaretiniz için teşekkür ederim. Çocuklarımız aslında çağımızın genel gündemi olan iletişim sorunu yaşamaktadırlar. Nedenleri belli olmamakla beraber, temiz olmayan çevre, doğal olmayan beslenme, git gide zayıflayan iletişimin tetiklediği söylenebilir. Kurumumuz, 2009 kasım ayında Türkiye’nin 33. kurumu olarak kurulmuştur. Çünkü çoğu ile nasip olmayan böyle bir kurum öncelikle teknik bilgi, sonra da yerel ve veli desteği ister. Okulumuz, her açıdan kaymakamlığımızın himayesini, belediyemizin maddi ve manevi desteğini ve velilerimizin sahiplenmesini gördüğü için bu günlere gelebilmiş, yönünü ileriye çevirebilmiştir.” diye konuştu. Ayrıca Dündar, görme engelliler adına dernek faaliyetinin olmasına sevindiğini ifade ederek, her zaman görme engelli vatandaşların yanında olacağı sözünü verdi.

Türkiye Beyazay Derneği Bafra şubesi Başkanı Fatih Uyanık ise derneğin amacı hakkında bilgi verip, görme engellilerle ilgili yaptıkları faaliyetlerle ilgili olarak şunları ifade etti: "Derneğimiz gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında engelli kardeşlerimize hizmet götürmeye çalışan bir dernektir. Baframızda resmi kayıtlara göre çok sayıda görme engelli vatandaşın yaşadığını tespit ettik ve bu kardeşlerimizin çoğu eğitim seviyesi düşük, toplumdan uzak, hayattan kopuk kimselerdir. Bu vatandaşlarımızın topluma kazandırılması şarttır. Bir eğitim derneği olan Türkiye Beyazay Derneği'ne bağlı Bafra’da bir şube açılmasına karar verdik. Toplumun birer ferdi olarak inşallah bu vatandaşlarımızın her türlü maddi ve manevi sorunlarını hep birlikte çözeriz."

Konuşmaların ardından, okul müdürü ve yönetimi misafirleri okulu gezdirdi. Keyifli bir sohbet havası içinde geçen ziyaret en son hatıra resimlerinin çekilmesi ile son buldu.
CİHAN

Yorumlar