Görme Engelliler De O'nu Okudu

Adana'nın Kozan ilçesinde görme engelli Anadolu Lisesi öğrencisi Yasemin Günay'ın okuma azmi görenleri şaşırtıyor.

Google Haberlere Abone ol
Görme Engelliler De O'nu Okudu

Peygamber Yolu Derneği'nce düzenlenen "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasına katılan Yasemin, Peygamber Efendimiz (sav)’in hayatını okumayı herkese tavsiye ederken, "Kitabı, ablam okudu ben dinledim. Umreye gitmeyi çok istiyorum. İnsanlığın gönlünün Umreye çok ihtiyacı var. Gözlerimle görmesem bile orayı kalbimle hissetmeyi o kadar çok istiyorum." dedi.

Kozan Anadolu Lisesi 1. sınıf öğrencisi, okulunda oldukça başarılı. Öğretmenlerince takdir edilen Yasemin'in arkadaşlarıyla ilişkisi de son derece iyi. Sınıf arkadaşları, azimli ve başarılı olduğunu söylerken öğretmeni Fatih İnce, okula geldiği andan itibaren azmiyle dikkatini çektiğini söyledi. İnce, Yasemin'in okumayı çok sevdiğini belirterek, "En önemli özelliği hiçbir zaman bıkmaması, aklına koyduğu şeyi mutlaka yapıyor. Azmin tüm güçlüğü yenebileceğinin farkına varmış." diye konuştu.

Yasemin Günay, "Herkes O'nu (sav) okuyor" yarışmasına umreye gitmek için katıldığını söyledi. Kitabı ablası Fatma'nın okuduğunu kendisinin ise dinlediğini söyleyen başarılı öğrenci, "Kitabı çok beğendim, çok güzeldi, etkilendim. Hazreti Ebubekir (ra), Peygamber Efendimizin üzerine o kadar çok titremiş ki o beni çok etkiledi." diye konuştu. Umreye gitmeyi çok istediğini dile getiren Günay, insanlığın gönlünün umreye çok ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Günay şöyle dedi: "Ben umreyi çok istiyorum. Gözlerimle görmesem bile orayı kalbimle hissetmeyi o kadar çok istiyorum. O yüzden ben bu yarışmaya girdim. Ablam okudu beraber girdik yarışmaya."

Ablası yüzde 70 oranında görme engelli Fatma ile birlikte "Herkes O'nu okuyor" yarışmasına katılan Yasemin Günay'ın bu azmi, yarışmaya katıldığı dershane rehberlik öğretmeni Selim Güven ile Müdür Zafer Pehlivan'ı da etkiledi. Öğretmen Güven, "Tüm öğrencilerin Peygamberimizin hayatını okumasını tavsiye ediyoruz. Okuması sıkıntılı gibi görünen öğrencilerin bu programa katılmış olması, kitabı okumuş olmaları, etkilendiklerini belirtmeleri oldukça güzel. Umarım örnek teşkil eder." dedi.

Müdür Pehlivan da yarışmaya katılan öğrencilerin diğer arkadaşlarına da güzel bir örnek olduğuna dikkat çekerek kendilerini de sevindirdiklerini bildirdi.

Yasemin'in annesi Eşe Günay, kızlarının gece gündüz Peygamber Efendimizin hayatını okuduklarını anlatarak, onlarla gurur duyduğunu söyledi.

Yorumlar