Görme engelli Hülya da O’nu tanımak için yarıştı

Peygamber Efendimizi (SAV) daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği’nin düzenlediği ’Herkes O’nu Okuyor’ yarışması Sakarya'nın Akyazı ilçesinde de gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Görme engelli Hülya da O’nu tanımak için yarıştı

Peygamber Efendimizi (SAV) daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği’nin düzenlediği ’Herkes O’nu Okuyor’ yarışması Sakarya'nın Akyazı ilçesinde de gerçekleştirildi. Kaybedeni olmayan yarışmaya görme engelli genç katıldı.

    Sakarya Akyazı ilçesinde ikamet eden, televizyon da ’Herkes O’nu Okuyor ’ kampanyasını duyarak, internetten katıldığını ifade eden Hülya Bıçak(22), ilçede yarışmayı organize eden ekip tarafından özel bir odada sınava alındı. Sınav görevlisinin okuduğu soruları cevaplayan Bıçak, kaybedeni olmayan yarışmada çok şey kazandığını söyledi.

    Annesi Gülşah Bıçak’ın desteğiyle sınav yerine gelen 22 yaşındaki görme engelli Hülya Bıçak’a kadar 7’den 77’ye herkesin yoğun ilgi gösterdiği yarışma 3 ayrı kategoride yapıldı. Ortaokul çocukları için Rahime Kaya’nın ’Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed’, lise öğrencileri için Reşit Haylamaz’ın ’Efendimiz ’kitabı ve yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ’Sonsuz Nur’ serisinden dereceye girenlere farklı hediyeler verilirken, ortak sınav sonucuna göre kazana kişiler umre seyahati ile ödüllendirilecek.

     Peygamberimiz Hz. Muhammed(sav) tanımak ve tanıtmak için düzenlenen ’Herkes O’nu Okuyor' yarışmasına görme engelli Hülya Bıçak'ın sesli kitap vasıtasıyla ‘Sonsuz Nur’u dinleyerek yarışmaya hazırlanıp katılması, herkesi duygulandırdı.

Kızı ile gurur duyduğunu söyleyen anne Gülşah Bıçak, ”Okumayı teşvik eden yarışmada Efendimiz(sav), hem dünyayı imara hem de ahireti kazanmaya yönelik ufuklar göstermiştir. Hepimiz O’nu bir kere daha, biraz daha farklı okuyacağız. Ülkemizin en büyük ihtiyacı manevi atmosfer. "şeklinde konuştu.

Efendimizin bilmediği birçok yönünü öğrenme ve bildiklerini tekrar etme imkânı kazandığını anlatan görme engelli Hülya Bıçak, ”Ümmetine acıma ve şefkat konusunda en fazla öne çıkan Allah Elçisi ise şüphesiz son Peygamber ve Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'dir. Ve yine O’nun ümmetine karşı merhameti, o dereceye ulaşmıştı ki vefat ederken de ümmetinin hasreti üzerine ruhunu teslim etmişti. Peygamber Efendimiz doğumu ile birlikte Allah’a imanı, kulluğu, ahlakı, ededi, emaneti ve emin olmayı, vefakârlığı, hakkı ve haklının yanında olmayı ve yetimleri himaye etmek gibi birçok önemli davranışı insanlığa göstermiş ve öğretmiştir." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar