Görgü tanıkları, NSU'lu teröristlerin banka soygunu anlattı

Almanya'nın Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) devam eden Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüne yönelik Neonazi cinayetleri davasında yeni gelişmeler yaşandı. Salı günkü duruşmada 2011 yılında ölü ele geçirilmeden önce...

Google Haberlere Abone ol
Görgü tanıkları, NSU'lu teröristlerin banka soygunu anlattı

Almanya'nın Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) devam eden Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüne yönelik Neonazi cinayetleri davasında yeni gelişmeler yaşandı. Salı günkü duruşmada 2011 yılında ölü ele geçirilmeden önce banka soygunu yaptığı sanılan NSU'lu teröristler Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'ı son kez gören tanıklar mahkemede ifade verdi. Görgü tanıkları, iki Uwe'nin saat 9:30 sıralarında Eisenach kasabasındaki bir bankanın şubesine maskeli ve silahlarla baskın yaptıklarını anlattı. Bankada çalışanlar yaşadıkları korkunç sahneleri anlatırken, şubeden toplam 70 bin Euro çalındığı bilgisi ortaya çıktı.

Bu para, aynı gün iki Uwe'nin ölü bulunduğu araçta polis tarafından ele geçirilmişti. Şube müdürü Stefan C., duyduğu gürültü üzerine odasından çıkıp müşteri bölümüne geldiğini ve ellerinde silahlar bulunan iki kişiyi ve yerde yatan iki müşteri gördüğünü söyledi. Saldırganların bir banka çalışanını tutup para kasasının yanına götürüp paraları istemesi üzerine kasanın kapısını açmasını söylediğini dillendiren Stefan, daha fazla para olmadığını söyleyince kafasına aldığı darbeyle yere yığılmış.

Daha sonra bankanın bodrum katına büyük para kasasının yanına bir banka çalışanı ile giden iki Uwe'den biri, oradaki kağıt paraları alıp bir plastik torbaya doldurmuş ve saldırganlar kısa süre sonra bisikletlerle oradan kaçmış. Banka çalışanı Nadine W. ise yaşadıklarından sonra altı ay kadar daha bir bankada çalıştığını ve korkudan bir başka sektöre geçtiğini ifade etti. 78 yaşındaki bir görgü tanığı ise iki şüpheliyi bisikletlerini bir karavana yüklerken görünce polise haber vermiş ve bu şekilde kaçakların izine ulaşılabilmiş. Mahkemede dünkü duruşmada ifade veren adli tıp uzmanı Reinhard H., savcılığın Mundlos'un ilk önce Böhnhardt'ı, daha sonra kendini öldürdüğü tezini savundu.

İki Uwe'nin ciğerlerinde neden duman izine rastlanmadığı sorusuna ise uzman, yangın dumanını içlerine çekmeden ölmüş olabilecekleri yanıtını verdi. Bir polis memuru da üçüncü kişilerin olaya karıştığı iddiasını reddetti. Çarşamba günkü duruşmaya, davada NSU terör örgütüne yardım yaptığı iddiasıyla yargılanan Andre E'.nin üzerine giydiği kazak damgasını vurdu. Bu kazağın üzerinde aşırı sağcı 'Black Metal Kommando' müzik grubu motivi olduğu görüldü ve bir avukatın şikayeti üzerine E.'nin resmi çekildi. CİHAN

Yorumlar